Debrecen
2022-06-23

Elektronikusan olcsóbb

2022. augusztus 1-től változik a DKV Zrt. menetrend szerint közlekedő villamos, trolibusz és autóbusz járataira érvényes jegyek és bérletek ára. Debrecenben a helyi közösségi közlekedési tarifa két és fél éve változott utoljára.

A magas üzemanyag és energia költségek, valamint az üzemeltetéshez szükséges szolgáltatások árainak növekedése, az infláció okozta folyamatos áremelkedés komoly finanszírozási terhet jelentettek a DKV Zrt. számára. Ezért van szükség az ármódosításra.

A DKV Zrt. jelenleg a 2020. január 1-től érvényes árakon értékesíti értékszelvényeit annak ellenére, hogy az infláció mértéke 2021-ben 5,1% volt, 2022-ben pedig az előrejelzések alapján minimum 8,9% lesz.

Ezért, a Debreceni Közgyűlés döntése értelmében augusztus 1-től ármódosítást hajt végre a DKV Zrt.

Elektronikusan, olcsóbban

Az elektronikus jegyek és az online vásárlás bevezetése óta először, különbségek lesznek a papír alapon, illetve az online felületen megvásárolható értékszelvények árai között.

A környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve, a készpénzkímélő, elektronikus úton megvásárolt szelvények árai kedvezőbbek lesznek.

A www.dkvejegy.hu felületen a nap 24 órájában, gyorsan, kényelmesen, sorban állás nélkül, a papír alapú termékeknél kedvezőbb áron tudják megvásárolni az utasok az elektronikus termékeket.

Figyelembe véve a jelenleg is nagyarányú elektronikus értékesítési volument, a Társaság megszünteti az általános félhavi és a kisgyermekes havi bérletek papír alapú árusítását. Ezeket a bérlettípusokat a jövőben már csak elektronikusan lehet megvásárolni.

A DKV Zrt. a környezettudatossági szempontokat is figyelembe véve folyamatosan fejleszti az elektronikus jegy- és bérlet vásárlási szolgáltatását. 

A DKV ZRT. JEGY- ÉS BÉRLETÁRAI

Érvényes: 2022. augusztus 1-től

 

Varázslatos erdei kalandokkal vár Szent Iván-éjjelén a Zsuzsi Erdei Vasút

Nagyköveti látogatás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek