Debrecen
2023-08-25

Elérte legmagasabb pontját az Epreskerti Általános Iskola épülő tornacsarnoka

Bokrétaavató ünnepséget tartottak az Epreskerti Általános Iskola épülő tornacsarnokánál 2023. augusztus 25-én.

– Egy rég várt pillanat, amikor felhúzhatjuk a bokrétát erre a készülő sportlétesítményre – fogalmazott Papp László polgármester. Emlékeztetett, az epreskertiek hosszú évtizedek óta várják, hogy a város egyik legnépszerűbb iskolájának udvarán elkészüljön a sportkomplexum, amely a 21. század igényeinek megfelelően ki tudja szolgálni a diákok sportolási szükségleteit.

Felidézte, a Kormány támogatásának köszönhetően, a Sportért Felelős Államtitkárság közreműködésével egy jelentős kormányzati támogatással – melynek az összértéke meghaladja az egymilliárd forintot – sikerült elindítani a fejlesztést, de akkor nem várt körülmények léptek föl, hiszen egy hatalmas talajszennyezésre bukkant a kivitelező.

Mint mondta, a munkálatok kezdete után négyezer tonna szennyezett talajt kellett kiváltani, amely eltolta a kivitelezés időtartamát, ezért 2022 őszén kezdődhettek el az érdemi munkálatok. A városvezető reményei szerint, a szerződésnek megfelelően, jövőév tavaszára elkészülhet a sportkomplexum.

A létesítményről szólva Papp László elmondta, hogy egy több mint 1800 négyzetméteres sportkomplexumról van szó, nem egy egyszerű tornacsarnokot építenek, amely a költségekből, illetve az épület körvonalaiból is nyilvánvalóvá válik. – Az epreskerti tornacsarnok valójában a déli városrész egy rendezvénycsarnoka. Egy komplex, több funkcióra is alkalmas létesítmény, amely nem csak a diákok életét fogja színesebbé, gazdagabbá, komfortosabbá tenni, hanem az egész déli városrész számára jelentős és komoly programok lebonyolítására nyílik majd lehetőség – hangsúlyozta.

Hozzátette: a külső homlokzati elemek néhány héten belül a helyükre kerülnek, amit követően a belső építési munkálatok zajlanak majd. – Az Epreskerti Általános Iskola az egyik legnépszerűbb iskolánk, amely teljes házzal működik. Több mint négyszáz gyermek vesz részt az itteni oktatási folyamatokban, ami mindenképpen szükségessé tette, hogy létrehozzuk ezt a létesítményt, amelyet a tanév második felében egészen biztosan birtokba vehetnek a diákok – húzta alá. 

Pósán László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy nagyon nehéz és hosszú munkát igényelt az, amíg végre sikerült egy olyan típusú kormánydöntést elérni, hogy a megfelelő források birtokában hozzá lehessen kezdeni az építkezéshez.

Piros Zoltán, a terület önkormányzati képviselője arról szólt, hogy Debrecen iskolái folyamatosan épülnek, szépülnek, az epreskerti tornacsarnok pedig beleillik ebbe a fejlődési folyamatba. – Ez a tornacsarnok nem csak pedagógiai és nevelési célokat fog szolgálni, hanem a déli városrészben, a Tégláskertben, Epreskertben egy közösségépítő funkciót is be fog tölteni. A környék lakossága igénybe tudja venni a tornacsarnokot, a környéken pedig egy új járdaszakasz épül, amely az épület megközelíthetőségét fogja eredményessé tenni – tette hozzá a képviselő.

Pörög a 2023-as Gólyatábor - az élmény garantált

“Sokat mutatok magamból, de közben távolságot is tartok” - Interjú Mimi Webbel, a Sziget Fesztiválról

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek