Debrecen
2023-08-16

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a 48. Debrecen Nagydíjat

A hagyományos, augusztus 20-i Debrecen Nagydíjon tizenegy nemzet képviselői mérik össze tudásukat. A részletekről 2023. augusztus 16-án tartott sajtótájékoztatót Papp László Debrecen város polgármestere, Baráth Norbert a SpeedWolf Sportszervező Kft ügyvezetője és Szabó Péter a Schaeffler FAG ügyvezetője.

„Az egyik nagy tradícióval rendelkező technikai sportág a salakmotor Debrecenben.” – mondta Papp László polgármester. „Ha egy versenyt közel 50 évig sikerül életben tartani a versenyzők, szurkolók és támogatóknak köszönhetően, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy annak a sportágnak az alapjai szilárdak.”

Papp László rámutatott a SpeedWolf Debrecennel kapcsolatos jó együttműködésre, és kiemelte: a klub jó gazdája a létesítménynek és igen ígéretes jövőképpel rendelkeznek.

Emellett kiemelte, hogy fontos támogatók állnak a salakmotor sportág mellett, ugyanis a Schaeffler FAG mellett idén már a BMW is belépett a támogatói körbe.

A város gazdaságának átalakulásával pedig remélhetőleg a salakmotor sportág még jobb körülmények között, még nagyobb szurkolói körrel tud sok örömöt okozni Debrecen polgárainak.

Papp László hozzátette: a Debrecen Nagydíj dobogósainak díjazását az önkormányzat vállalta. A herendi porcelánserlegek mellett összesen egymillió forintot biztosít a város a legjobbaknak. Emellett a város a héten döntött tízmillió forint plusz támogatásról a SpeedWolf Debrecen számára, a salakmotor sportág fejlődésére.

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: Tizenegy nemzet tizehat vaspapucsos versenyzője áll starthoz a 48. Debrecen Nagydíjon.

Az előzetes jegyvásárlások azt mutatják, hogy minden eddiginél nagyobb az érdeklődés a verseny iránt, és várhatóan telt ház lesz a Perényi Pál Stadionban.

„Starthoz áll a nagydíj tavalyi győztese, Niels Kristian Iversen, a dánok ötszörös GP-győztese és négyszeres csapat-világbajnoka. Az esélylatolgatások alapján Iversent többen is letaszíthatják a debreceni trónról. Az egyik legnagyobb favorit a Rió Rakéta becenéven elhíresült Antonio Lindback. A svéd klasszis háromszor nyert GP-nagydíjat, valamint kétszer lett csapat-világbajnok. Esélyesként érkezik Debrecenbe az orosz születésű, de már lengyel állampolgársággal is rendelkező Vadim Tarasenko, aki a világ legerősebb bajnokságában a lengyel PGE Ekstraligában húzza a gázt. Rajtuk kívül a feltörekvő generáció tehetségei szorongathatják meg a nagy esélyeseket.” – hangsúlyozta Baráth Norbert.

A kiegészítő programokkal kapcsolatban elmondta, hogy már 14.30 órakor érdemes megérkezni a Perényi Pál Stadionba, hiszen a versenyzőkkel testközelből lehet találkozni és autogramot kérni tőlük, emellett a SpeedWolf Juniors bemutató motorozását lehet megtekinteni. A két nagy debreceni legenda Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor pedig egy egyedülálló meglepetésfutammal készül a karneváli viadalra.

Szabó Péter, az eseményt támogató Schaeffler FAG ügyvezetője kiemelte, hogy ez a régió számára egy nagyon fontos esemény, és örömteli, hogy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező verseny mellett tudnak állni. Látszik, hogy évről évre fejlődik a verseny, ezért is támogatják az eseményt. Amellett pedig, hogy a klubot és a versenyt támogatják, kiemelt szponzorációban részesítik az egyik legnagyobb tehetséget, Lovas Zoltánt. Szabó Péter hozzátette: a cég erre a versenyre is biztosítja a belépőjegyet érdeklődő dolgozói számára és a belépésnél minden vendégnek ajándékkal kedveskednek.

A 48. Debrecen Nagydíj első futama 2023. augusztus 20-án 16.15 órától rajtol el. További információk és jegyvásárlási lehetőség a www.speedwolf.hu honlapon találhatók.

A végsőkig hittek a sikerben

LOVASI ANDRÁS – VÍZTORONY, AUGUSZTUS 18. PÉNTEK

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek