Debrecen
2021-03-31

Debrecenből Debrecennek

A DKV Zrt. a Cívisvárosban gyártott autóbuszokat állít forgalomba.

,,Debrecenből Debrecennek" címmel tartott ma sajtótájékoztatót a DKV Zrt. Amelyen a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. és az Inter Tan-Ker Zrt. az új autóbuszok beszerzéséről és forgalomba helyezéséről szerződést írtak alá.

Ennek keretében 119 darab új Mercedes Conecto szóló, csuklós illetve Reform típusú buszokat vehetnek majd igénybe az utasok, utazás céljából. A tájékoztatás szerint 2022. januárban fognak útnak indulni az első modern autóbuszok, majd ezt követően mintegy 10 új jármű váltja fel a régieket, amiket fokozatosan fognak kivonni a forgalomból. 

Mind ez megfelel a mai kor követelményeinek is. Megfelelően alacsonypadlósak, emellett néhány szóló autóbusz alacsony belépésű is lesz. Klimatizáltak, belső és külső akusztikus utastájékoztató rendszerrel lesznek felszerelve. Külső dizánja is megváltozik majd, ugyanis ezüstszürke színűre fogják festeni őket és az elegáns, egységes megjelenést is bíztosítják a debreceni utakon. 

Kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, ugyanis csökkentették a károsanyag-kibocsátást, ezzel is elősegítve a levegő minőségének javítását.

Lávakő, az idei első csikó

Megvan a magyar úszócsapat az Eb-re és a tokiói olimpiára

Szabó Eszter

Szerző
Hasonló cikkek