Debrecen
2023-08-03

Két hétig ásványkiállítással vár a Zoo Debrecen!

Augusztus 7. és 20. között öt kontinens flórája és faunája mellett a bányák virágait is megcsodálhatják majd a Zoo Debrecen látogatói az egzotikus Afrika-röpde épületében nyíló kiállítás keretében 10:00-tól 16:30-ig..

A Park immár XXIV. alkalommal ad otthont a Szőnyi Pál Ásványbarát Körrel közösen megrendezett tárlatnak, amelyhez idén először Fürtös György is csatlakozik kiállítóként a korábban már a Déri Múzeumban is bemutatott gyűjteményével. Hazai és a nagyvilág számos tájáról származó különleges ásványokat, kövületeket, féldrágaköveket és drágaköveket, illetve ősember által megmunkált szerszámköveket egyaránt megcsodálhatnak az érdeklődők. A kiállítást minden nap tudáspróba és ásványbörze is kíséri majd.

A tárlathoz kapcsolódóan augusztus 12-én és 13-án idei újdonságként Paleo Party várja mindazokat, akik szeretnének tárlatvezetésen és mikroszkópon keresztül tüzetesebben is megismerkedni az ásványokkal és kőzetekkel, valamint az ásványgyűjtő munka szépségeivel. A kisebbek paleontológusként és kőfestőként is kipróbálhatják magukat.

Állatkerti belépő megváltásával valamennyi programelem díjmentes.

Eredmények és tervek

Galiba Gyermekfesztivál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek