Debrecen
2021-11-02

Debrecen önkormányzata nem teszi kötelezővé az oltás felvételét

Magyarország Kormányának rendelete alapján Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata – mint fenntartó – nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás felvételét munkavállalói számára, azonban az intézmények működőképességének biztosítása érdekében ajánlást fogalmaz meg a koronavírus elleni védőoltás minél nagyobb számban való igénybe vételére.

Papp László polgármester e döntés meghozatalát megelőzően egyeztetett a munkáltatói jogkört gyakorló intézményvezetőkkel és a munkavállalók érdekeit képviselő szakszervezetekkel. Az utóbbiak tájékoztatása alapján a dolgozók közel háromnegyede már rendelkezik legalább a második koronavírus elleni védőoltással.

A Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának jelenlegi ügyfélfogadási rendje nem változik. A hivatal egységeibe belépők – az ügyfelek és az ott dolgozók – számára viszont 2021. november 3-tól (szerda) kötelező a testhőmérséklet-mérés. Ugyanettől a naptól a belépő ügyfelek számára javasolt lesz a maszkviselés és a kézfertőtlenítő használata.  Az ügyfelekkel dolgozó hivatalnokok számára kötelező, az ügyfeleket nem fogadó hivatalnokok számára pedig javasolt lesz a maszkviselés. Ugyancsak 2021. november 3-tól kötelező lesz a maszkviselés a bentlakásos szociális intézményben dolgozók számára.

Az önkormányzat felhívja az intézményvezetők figyelmét arra, hogy – az állam és önkormányzat által megteremtett feltételek alapján – a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezés érdekében a dolgozók részére biztosítsák a védőeszközöket (maszk, kézfertőtlenítő), valamint a testhőmérséklet-mérés lehetőségét.

Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálata bentlakásos szociális intézményének székhelyén (Pallagi út 9.) 2021. november 2-től (kedd) ideiglenes látogatási és intézményelhagyási tilalom került elrendelésre, mely visszavonásig érvényes. A látogatási tilalom nem érvényes a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzás esetére. Ugyancsak nem terjed ki a látogatási és intézményelhagyási tilalom a koronavírus-ellen háromszor oltott gondozottakra és látogatóikra. Az első két oltás felvételét védettségi igazolvánnyal, a harmadik oltásét orvos által kiadott dokumentummal szükséges igazolni. Az intézmény területén lehetőleg FFP2-es maszk használata szükséges, a textilmaszk nem elfogadható.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata felhívja a város polgárainak figyelmét arra, hogy aki fertőző betegség tüneteit észleli magán, az ne menjen közösségbe!

Tovább színesedett a Debreceni Állatkert récés tava

Szalai Ádám visszatér

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek