Debrecen
2021-07-21

Debreceneben bővít a WHC Csoport

Debrecen és térségének gazdasági tevékenysége dinamikusan fejlődik ezért 2030-ig 20.000 új munkahely jöhet létre.

A WHC Csoport, az ország egyik vezető munkaerőkölcsönző- és közvetítő vállalata, amely Debrecenben nyitotta meg 9. hazai irodáját. Az új kirendeltség Hajdú-Bihar mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye vállalkozásait is kiszolgálja.

A közelmúltban Debrecen az egyik legvonzóbb beruházási helyszínné vált nemcsak Magyarországon, hanem közép-európai összevetésben is. A városban számos nemzetközi óriásvállalt jelentette be, hogy jelentős nagyberuházást fog megvalósítani. Ezért is fogadta el Debrecen a Gazdasági Programot, amelynek célja, hogy az Európai Unió fejlett, vezető gazdasági, közelekedési, oktatási, kereskedelmi, kultúrális és egészségügyi központja legyen.

„Debrecen elmúlt időszakban tapasztalt jelentős gazdasági fejlődése több tényeztőre vezethető vissza. Egyrészt kiemelném a kormány beruházásösztönző politikáját, mely versenyképes beruházási környezetet teremt. Másrészt nagy jelentősége van a város és a régió kiváló infrastruktúrájának, közlekedési adottságainak, illetve a nagy hagyományokkal és jelentős kapacitással rendelkező oktatásnak, képzési lehetőségeknek. Az eredmények eléréseben továbbá elengedhetetlen a professzionális csapat és az a kiváló szakmai együttműködés, amely az önkormányzat munkatársai, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ, illetve a Nemzeti Befektetési Ügynökség között valósul meg. Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan jelentős HR-szolgáltató nagyvállalat nyit helyi képviseletet, lát potenciált Debrecenben, mint a WHC Csoport, s ez szintén egyfajta visszaigazolása a munkánknak” – mondta el Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a WHC Csoport ünnepélyes irodaavató rendezvényén.

Egységes onkoradiológiai ellátás

Éjszakai távcsöves csillagnézés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek