Debrecen
2021-03-23

Zenei Támogatási Program Debrecenben

Puskás István, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere bejelentette hamarosan indul a Zenei Támogatási Program, mely anyagi támogatást ad az amatőr, tehetséges zenészeknek.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat felkérésére a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának támogatásával a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. elkészítette az öntevékeny debreceni zenei élet fejlesztési koncepcióját, melynek része a Zenei Támogatási Program.

A programra öt kategóriában lehet majd pályázni a tehetséges zenészeknek. A támogatás keretösszege 2021-ben 4 millió forint, amelyet pályázati eljárás útján lehet majd felhasználni.

Puskás István alpolgármester elmondta: „Debrecen városának határozott szándéka, hogy a fiatalok kulturális orientációjával, azon belül a könnyűzenével kiemelten foglalkozzon, ezért könnyűzenei támogatói program állt össze. A hamarosan induló Zenei Támogatási Program lényege, hogy a kezdő zenekarokat próbáljuk meg segíteni. A pályázatban különböző területeken lehet majd támogatási igényekkel jelentkezni. Ilyen módon a városunk, zeneszerető közösségünk számára még izgalmasabb, még színvonalasabb produkciók tudnak születni. A pályázati összeg összesen 4 millió forint, ami különböző kategóriákban került felosztásra.”

Ez a kisléptékű helyi támogatási program a meglévő országos támogatási rendszereket kiegészítve, azok hiányterületeit figyelembe véve tud anyagi segítséget nyújtani az amatőr, tehetséges zenészeknek Debrecenben.

 

Az alábbi kategóriákban lehet majd a pályázatot benyújtani: könnyűzenei hangfelvételek készítésének és megjelentetésének támogatása; könnyűzenei videoklipek készítésének és megjelentetésének támogatása; könnyűzenei tevékenységre használt próbahelyiségek bérlésének támogatása; tehetséges fiatal zenészek hangszervásárlásának támogatása; zenei menedzsment és háttérszakmai képzés, valamint hangszeres oktatói továbbképzés költségeinek támogatása.

 

A pályázati felhívás megjelenésének időpontja 2021. március 31 - tájékoztat a  városháza közleményében. 

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba három embert Hosszúpályiból

Csomagküldő szolgáltatók nevében csalnak kiberbűnözők

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek