Debrecen
2023-07-06

Kisvasutas élményekkel és erdei kalandokkal vár hétvégén a Zsuzsi Erdei Vasút

Kerek évfordulót ünnepel az ország legrégebbi keskeny nyomközű erdei kisvasútja, a Zsuzsi, idén lesz százéves a társaság használatában lévő 1923-ban gyártott gőzmozdony. A július 16-i születésnapi ünnepségre már nagy erőkkel készülnek a szervezők, előtte azonban, most hétvégén két helyszínen várják programokkal a kisvasút- és a természetszerető családokat.

Már megszoktuk a Zsuzsi Erdei Vasút háza tájáról, hogy a nyári szezonban szinte minden hétvégén különleges programmal kedveskednek utasaiknak. Nem lesz ez alól kivétel a július 8-9-i hétvége sem: a Vidámparki Kisvasút Napja alkalmából a Zoo Debrecen Kisvasutas Hétvégéjén lesznek jelen, míg július 8-án, szombat délelőtt a Természettár vezetőjével, Váradi Zoltánnal várják erdei kalandtúrára az érdeklődőket Hármashegyalján.

A Kisvasutas Hétvégén testvértalálkozó keretében ismerhetik meg a látogatók Debrecen két közkedvelt kisvasútját: a vidámparkit és a Zsuzsit. A kétnapos program során fotó- és képeslapkiállítás, terepasztal, mozdonymakettek és vasutas relikviák adnak betekintést a kisvonatok varázslatos világába. A tematikus programok mellett a kisebbeket kézműves kuckó és erdőkerülő felfedező játék is várja a vidámpark területén.

A Kisvasutas Hétvége részletes programja ITT tekinthető meg.

A Zsuzsi Erdei Vasút végállomásánál, Hármashegyalján minden évben gyönyörű arcát mutatja a természet. A nyári erdő kincseit, a fák, madarak, lepkék, gombák és vadvirágok csodavilágát ezúttal Váradi Zoltánnal, a Természettár vezetőjével fedezhetik fel a Zsuzsi utasai egy könnyed erdei túra során, melynek részeként az Erdőspuszták legmagasabb pontján álló Hármashegyi-kilátót is megmásszák a résztvevők.

A túrára július 8-án, szombaton, reggel 09:30-kor indul a Zsuzsi menetrend szerint közlekedő járata a Ruyter utca 1. szám alatti kiinduló állomásról. A program érkezést követően a Természet Házától indul és ugyanott ér véget. A túrázók a 12.00 órakor induló vonattal utazhatnak vissza Debrecenbe vagy, ha még szeretnék élvezni a természet szépségeit és kihasználni a jó időt, a menetrend szerinti 17:30-as járatot is megvárhatjuk. Hármashegyalján erdei tanösvények, túraútvonalak, játszótér, büfé és kilátó, valamint piknikező helyek kínálnak további élményeket.

A várható melegre való tekintettel érdemes könnyed, szellős ruhával, sapkával vagy kalappal és folyadékkal teli kulaccsal nekivágni a túrának.

A szombati programon a Zsuzsi Erdei Vasút dízelmozdonya közlekedik, de egy hét múlva, július 16-án, vasárnap lehetőség lesz a nosztalgiagőzöst is megcsodálni közelebbről a születésnapi ünnepségen, amin a Zsuzsi 141-ik és a gőzmozdony 100-ik születésnapját ünneplik majd a Zsuzsi munkatársai, barátai az utasokkal együtt karöltve.

A Vitesco Technologies belép a független alkatrészkereskedelembe

Honduras nemzeti madarával gyarapodott a Zoo Debrecen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek