Debrecen
2023-06-19

Egy kacagtató balfácán a Nagyerdőn

Fordulatokban gazdag francia vígjátékot mutatnak be a Csokonai Színház művészei.

Mindenki őrült egy kicsit és nagyon szerethető. Így összegezte a Balfácánt vacsorára önmagukon nevető figuráit az egyik főszereplő. A fordulatokban gazdag francia vígjátékot a Csokonai Színház művészeinek előadásában június 20-án és 21-én 20 óra 30 perctől a Nagyerdei Szabadtéri Játékok keretén belül láthatja a közönség. Ilja Bocsarnikovsz rendező számára „ez egy mai, brutális ember találkozása az egyszerű tisztasággal. Olyan, mintha ez a kor, ez a tökéletesen felépített világ nem állna készen arra, hogy találkozzon az egyszerűséggel és a tisztasággal. Éppen ez a találkozás vezet minket az összes vígjátéki szituációhoz.”

A főszerepekben Vranyecz Artúrt és Mercs Jánost láthatja a közönség. Mercs János arról beszélt, hogy mindegy, hogy Párizsban. Marseille-ben, Budapesten vagy Debrecenben megy színházba a néző, talál olyan szálat a darabban, ami róla szól.

„A rendező nagyon kiélezett helyzetekkel operál, mindennek a széléig megyünk, így az én balfácánom nagyon játékos és kacagtató.”

A Vranyecz Artúr által játszott figura, Pierre mások esendőségén szórakozik, szerethető attól lesz, hogy ez esetben az ő esendősége is látható válik.

„Mindannyian értelmes, normális, intelligens embernek gondoljuk magunkat, de bizonyos kritikus helyzetekben, szituációkban ez megkérdőjeleződni látszik” −mesél a darabról a színész.

A további szerepeket Bakota Árpád, Edelényi Vivien/Hermányi Mariann, Kránicz Richárd, Papp István és Tolnai Hella játsszák. 

 

A főtábláig jutott Battai Sugár az Eb-n

Dolgozói DErbi – hatodszor együtt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek