Debrecen
2023-06-15

Debrecen is jelen lesz a 11. Szent László Napokon

Művészet, kultúra, koncertek, előadások, kézműves termékek vására és gyermekfesztivál is várja a látogatókat 2023. június 19-25. között a nagyváradi Szent László Napokon, amelyen Debrecen városa idén is számos programmal jelen lesz. A 11. alkalommal szervezett programsorozat mottója: „Nagy találkozás”.

Puskás István alpolgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a két város közössége szimbiózisban éli az életét, amelynek egyik szimbóluma a Szent László Napok. Mint mondta, minden évben igyekeznek olyan programsorozatot összeállítani, amely Debrecen kulturális terméséből ad egy válogatást Nagyvárad számára. Kiemelte, az idén százéves Kodály Filharmónia vendégszereplése, gálakoncertje a Szigligeti Színházban igazán különleges rendezvény a centenáriumi ünnepségsorozat keretében, amely a két város közötti zenei kapcsolatot is szorosabbá fűzi. Zatykó Gyula, a Szent László napok főszervezője a programokról szólva hangsúlyozta, hogy a kiállítások, előadások mellett számos koncert várja az érdeklődőket.

Többek között színpadra lép Charlie, Geszti Péter, a legendás LGT sztárjai és az Abrakazabra zenekar, valamint a negyvenedik születésnapját ünneplő Bikini is. Stanik István, a Partium Ház vezetője kiemelte, hogy Debrecent többek között egy kiállítás képein keresztül igyekeznek közelebb hozni a váradiakhoz, ugyanis Máthé András fotóművész alkotásain megelevenednek Debrecen kulturális terei, de a Méliusz Könyvtár által kiadott, Debrecenről szóló könyvsorozatot is bemutatják a határon túl. Lakner Lajos, a Déri Múzeum tudományos igazgatóhelyettese, irodalomtörténész Az én Debrecenem című kötetről szólt. Mint mondta, a kiadvány a város legjelentősebb helyszíneit mutatja be a gyerekek számára, olyan történeteket mesél, amely a cívisváros történelemi jellegzetességeit és ikonikus alakjait jeleníti meg.

Szezonértékelő a DEAC női futsalcsapatának vezetőedzőjével

Kinek a tengerpart, kinek a "tópart"!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek