Debrecen
2023-04-03

Hatvan év 60 debreceni dala 21. rész

Hatvanéves a debreceni rockzene. E szép jubileum alkalmából válogattuk ki azt a hatvan debreceni dalt, amit mindenkinek ismernie kell!

21. rész Éva Presszó - Pauza

A 2015-ben alakult Éva Presszó a 60-as évek életérzésével és a különböző modern stílusok ötvözetével lendületes, könnyen befogadható, kellemes zenét játszik. Egy év alatt nagy utat jártak be, hiszen a kezdeti teltházas, önálló kocsma-bulik után, már fesztiválokon és nagyobb koncerthelyszíneken is megfordultak. A zenekar nagy sikernek könyveli el, hogy olyan zenekarok előtt léphetett színpadra, mint a Hooligans, Hiperkarma, Szabó Balázs Bandája és a Belmondo. Az Éva Presszó egyedi hangulatú saját dalait különböző szakmai zsűrik is pozitívan értékeltek, így került be az együttes a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjába is.
2019-ben a zenekar egy teljes átalakuláson esett át; Vigh Éva énekesnő és Pesti Viki ritmus gitáros kilépett a zenekarból. Évát Kovács Emese váltotta fel, Vikit pedig Gyarmati Balázs,aki a zenekar régi jó barátja és hangmérnöke is egyben.

 

Kovács Emese - ének
Vincze Krisztián - gitár
Gyarmati Balázs - gitár
Takács Richárd - dobok
Csíki András, Jónás Péter - szöveg

Szilágyi Nikolett az Eb-keretben

Elhunyt Seymour Stein zenei menedzser, Madonna és a Talking Heads felfedezője

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek