Debrecen
2023-01-25

Meleg étellel segítenek a tűzkárosultaknak

A debreceni Fényes udvar 15. számú lépcsőházban 2023. január 23-án késő este elektromos kapcsolószekrény kapott lángra, de a lakásokban nem esett közvetlen tűzkár.

Az érintett épületrészben nincs áramszolgáltatás, ezért a lakók számára segítségképpen a Debreceni Karitatív Testület közreműködésével és a Cívis Szociális Étkezési Központ jóvoltából 100 adag meleg ételt – levest és főételt – vittek 2023. január 24-én.

A város önkormányzata és a Debreceni Karitatív Testület együttműködése keretében – a testület önkéntesei közreműködésével és vállalkozók felajánlásai révén – mindig segítséget nyújtanak a hasonló módon bajba került debreceni polgároknak. Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke a mostani helyszínen elmondta, hogy információi szerint a tűz szerencsére gyorsan eloltható volt, viszont nagy füsttel járt és jelentős riadalmat okozott a tízemeletes épületben lévő lépcsőház lakói körében. Egyelőre bizonytalan, hogy az érintett épületrészben mikor lesz újra áramszolgáltatás. Így a lakók segítése érdekében a Debreceni Karitatív Testület a Cívis Szociális Étkezési Központ felajánlása révén addig fog naponta egyszer meleg ételt biztosítani – illetve konkrét kérés alapján más jellegű segítséget nyújtani –, amíg az áramszolgáltatás helyre nem áll.  

A lakók számára való segítségnyújtásban Hetei József és Nagy Sándor, a Fényes udvar városrész önkormányzati képviselői, valamint Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke is részt vesznek.

Quirikó Vivien: A hazai pálya plusz erőt adhat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek