Debrecen
2021-08-06

Csapadékvíz-elvezető rendszer épül a Török utcán

Debrecen önkormányzatának saját beruházásaként, lakossági kezdeményezésre valósul meg a Török utca zsákutca szakaszán a csapadékvíz-elvezető rendszer kivitelezése. A munkálatok megkezdéséhez kapcsolódva Pósán László, a terület országgyűlési képviselője tájékoztatta a sajtót 2021. augusztus 6-án.

A Török utca zsákutca szakaszán kevéssel több, mint 500 méter teljes hosszúságban zárt csapadékvíz-elvezető rendszer épül a Lomnic utca és a Török utca csomópontjától – a bekötés érdekében Szávay Gyula utca egy rövid szakaszát is érintve – egészen a Szávay Gyula utca és a Hun utca csomópontjáig.

Amint azt Pósán László elmondta, a beruházás költsége több, mint bruttó 35 millió forint, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz. A kivitelezési munkálatok – az időjárási körülmények függvényében – várhatóan 2021 szeptemberének közepére befejeződnek. A csapadékvíz-elvezetési munkálatok befejezését követő időszakban kerülhet majd sor a Török utca zsákutca szakaszán a szilárd útburkolat megépítésére.

A képviselő reményét fejezte ki, hogy a csapadékvíz-elvezető rendszer kivitelezése a Török utca ezen szakaszán élők számára a hétköznapokban nem fog komoly fennakadást okozni. Egy kis türelemre azonban bizonyára szükség lesz, de annak érdekében, hogy néhány hét múltán az élet itt az eddiginél könnyebb és komfortosabb lehessen.

 

Tokió 2020 - Ők az eddigi magyar érmesek és pontszerzők

A DEAC jogi vizsgálatot indított az egyik játékos miatt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek