Debrecen
2022-12-14

Az NI több mint száz bajbajutott debreceni családon segített!

Az NI debreceni leányvállalata fontosnak tartja, hogy helyben, a helyi közösségnek nyújtson segítséget, adjon támogatásokat annak érdekében, hogy a legnagyobb hatást érje el. Kiemelt célja az is, hogy minél jobban feltérképezze és megismerje azokat a szervezeteket, amelyek társadalmi felelősségvállalása kiemelkedő és tevékenységükkel érdemi segítséget nyújtanak a célcsoportoknak.

A célok valóra váltása érdekében az NI már 2020-ban a COVID-járvány kezdetekor - a nemzetközi vállalatok közül elsőként - kereste meg a Debreceni Karitatív Testületet, hogy az amerikai cég milyen módon tudna a bajbajutottakon a leghatékonyabban segíteni. Ennek a konstruktív párbeszédnek eredményeként a Debreceni Karitatív Testülettel együttműködve több akciót sikerült megszervezni úgy, hogy valóban a legjobb helyre kerültek ezek az adományok.

Idén decemberben az NI Hungary Kft. két és félmillió forintot ajánlott fel a Debreceni Karitatív Testületnek, hogy a szervezet célzott adományokkal nehéz sorban élő gyermekeket, illetve sokgyermekes családokat támogasson.

Mintegy 100 gyermek kapott életkorának megfelelő karácsonyi ajándékot, illetve 70 család kapott - az ünnepekhez köthető - tartalmas élelmiszercsomagot.

A Debreceni Karitatív Testület a következő intézményeken keresztül juttatta el az NI adományait a rászorulóknak:

  1. Szivárvány Családok Átmeneti Otthona
  2. Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye, Családok Átmeneti Otthona (Mester utca)
  3. Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye, Családok Átmeneti Otthon (Böszörményi út)
  4. Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye, Gyermekek Átmeneti Otthona
  5. Refomix Közhasznú Nonprofit Kft. Családok Átmeneti Otthonai (Derék utca 22.)
  6. Mindezeken túl élelmiszeradományt kap a Halápon a gyermekekért Közhasznú Egyesület.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek