Debrecen
2022-11-09

A Szociális Munka Napját ünnepelték az ágazatban dolgozók

A „Szakma fájának” elültetésével vette kezdetét a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepség 2022. november 8-án a Városi Szociális Szolgálat Pallagi úti Idősek Házában.

A gyermekvédelem és az idősellátás meghatározza, hogy egy település hogyan viszonyul az ellátottaihoz, a rászorulóihoz, megmutatja a város igazi arcát – fogalmazott az ünnepségen Széles Diána, szociális ügyekért is felelős alpolgármester. Mint mondta, a Városi Szociális Szolgálat munkatársai nagyon fontos pillérek az idősek ellátásában, tevékenységük pedig nem csupán munka, hanem valódi szolgálat.  

– Amikor a költségvetést tervezzük, mindig kiemelten figyelünk a szociális ellátásban dolgozókra, mert ez egy nagyon szép és fontos munka, amit el is kell ismerni, a munkabéren túl jutalom formájában is. Azon dolgozunk a kollégáimmal, hogy azt a törődést és gondoskodást, amit az ellátottak kapnak, mi is tudjuk biztosítani – hangsúlyozta az alpolgármester.

Nagy Lajosné, a Város Városi Szociális intézményvezetője kiemelte, hogy intézményükben közel 300 munkavállaló dolgozik a szakosított ellátásban és az alapszolgáltatásban, akik közösen, magas szakmai színvonalon nyújtjanak szolgáltatást, 1100 ellátottnak naponta.

– Az ünneplés lehetőséget ad a kihívásokkal és nehézségekkel teli rohanó világunkban a megállásra, az odafigyelésre, a pozitív visszajelzésre, megerősítésre. A szociális munkához hitre, bátorságra, a rászorulók iránti nyitottságra és nagylelkűségre van szükség. A segítőknek különleges szerepük van, mindig akkor jelennek meg, amikor baj van, amikor szükség van rájuk – húzta alá az intézményvezető.

Mint mondta, 2013-ban a Szociális Munka Napjához kapcsolódóan a Közalkalmazotti Tanács és a Szakszervezet vezetőivel közösen útjára indítottak egy elismerést. A Városi Szociális Szolgálat év dolgozója elismerő oklevelet minden évben olyan munkatársak kapják, akik munkában és emberségben is példaképek.

Az intézmény dolgozói közül idén 6 fő - 2 fő a szakosított ellátásból, 1 fő a nappali ellátás és étkeztetés területéről, 1 fő a házi segítségnyújtás területéről, 1 fő a Központi irányítás és a feladatellátáshoz kapcsolódó munkaterületről, és 1 fő a vezetők köréből - kapott oklevelet és anyagi elismerést.

A Szociális Munka Napjához kapcsolódva elismerést vehetett át Farkas Anna, Kiss Enikő, Végh Anna, Kosztáné Hadházi Tünde, Kocsis Attiláné és Jenei Károlyné.

Legendák a névadói a Nagyerdei Stadion szektorainak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek