Debrecen
2022-09-07

Megerősítette kapcsolatát a Debreceni Szakképzési Centrum és az SMC Hungary Kft.

A Debreceni Szakképzési Centrum az oktatásfejlesztés jegyében szeptember 7-én együttműködési megállapodást kötött az ipari automatizálás és a pneumatika területén piacvezető SMC Hungary Kft.-vel. A megállapodás célja egy olyan jól működő képzési és támogatási program kialakítása, amely az automatizálás területeit jól ismerő, naprakész, kompetens szakemberek képzését segíti elő.

Az 1959 áprilisában, Tokióban alapított SMC Corporation 83 országban világszerte csaknem 21 ezer alkalmazottat számlál. Az SMC Csoport 1959-ben lépett be a pneumatika területére, mára globális piaci részesedése 38%. Ezzel piacvezető az ipari automatizálás és pneumatika területén. Az SMC Hungary Kft. több mint 2 évtizede, 24 éve tevékenykedik a magyar ipar fontos szereplőjeként. A cég az ipari automatizálás, a pneumatika és az elektropneumatika innovatív megoldásaira fókuszál. Az SMC elkötelezett az oktatás támogatása iránt: szoros kapcsolatot ápolnak több középfokú intézménnyel Magyarországon, de az egyetemeken is jelen vannak.

A Debreceni Szakképzési Centrum és az SMC Hungary Kft. közös munkája csaknem egy évtizedes múltra tekint vissza, hiszen a vállalat ekkor kapcsolódott be a debreceni szakképzés vérkeringésébe. Eszközeiken tanulhattak már a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum és a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum diákjai is. Szeptember 7-én a kapcsolatrendszerbe csatlakozott további két intézmény: a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum, valamint a Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

A szeptember 7-i sajtónyilvános eseményen Fenyő András, az SMC Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, gyorsan változó világunkban rendkívül fontos, hogy a diákok a hagyományos eszközök mellett megismerjék a legmodernebb technológiákat is. Mint mondta, a szakképzési centrum oktatói a tanórákon az alapvető ismereteket adják át a tanulóknak, míg a vállalat abban segít, hogy a fiatalok a legújabb tudáshoz is hozzájussanak, és kompetens szakemberekké váljanak. Ezt kihelyezett eszközökkel és támogató oktatási csomagokkal biztosítják a partneriskolákban. A képzéseket innovatív ipari megoldásokkal segíti az SMC, kiemelt figyelmet fordítva az oktatók megfelelő képzésére is.

Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója az eseményen felidézte, hogy az SMC Hungary Kft.-vel már évek óta együtt dolgoznak, most ezt a kapcsolatot fűzték szorosabbra.  A főigazgató kiemelte: az SMC felismerte azt a tényt, hogy ha az oktatókat és a diákokat célozza meg és őket fejleszti, az nagyon komoly befektetés lehet mind a cég, mind a gazdaság számára. Hozzátette, az ipari automatizálás ma már minden egyes termelőüzemben jelen van, az SMC eszközei is megtalálhatók a debreceni nagyvállalatoknál. Ezért is különösen fontos az, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum diákjai ne csak ismerjék, de használni, sőt, a későbbiekben akár fejleszteni is tudják ezeket az eszközöket.

A tájékoztatón a vállalat bemutatta azt a szimulációs szoftverekkel működő oktatási eszközt (MAP 2023), amely egy összeszerelő rendszer átrakó állomása. A csaknem 2 millió forint értékű technológiát elsőként a Mechwart-os diákok vehetik majd használatba.

Jótékonysági árverést tart a Regőczi Alapítvány

Nagy kihívás előtt a jégkorongszakosztály

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek