Debrecen
2022-03-29

Segélykoncert a Nagytemplomban

Egyeztető megbeszélést folytatott a régióvezető egyházak képviselőivel a Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. A tanácskozás során közösen döntöttek arról, hogy egy zeneművészeti segélykoncert szervezésével adománygyűjtést kezdeményeznek az orosz-ukrán háború menekültjeinek megsegítésére.

Kossa György, kuratóriumi elnök elmondta, hogy az egyházak, a Debreceni Egyetem és Debrecen Városvezetése közösen döntöttek amellett, hogy segítséget nyújtanak a határainkon túl zajló események miatt támogatásra szorulóknak. Ezért 2022. május 6-án, 18.00-kor a Debreceni Református Nagytemplomban egy zeneművészeti segélykoncertet szerveznek. 


A rendezvényen a Kodály Filharmónia vezetője és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának vezetője állít majd össze egy olyan emlékműsort, mely az eseményhez méltó és kellő színvonalon képviseli mind az egyetemet, mind az egyházakat. 
Az itt összegyűlt adományokat pedig a rendezvényt követő második héten a Híd Kárpátaljáért gyűjtőszámlára utalnák át. A koncerttel egy Magyarországon egyedülálló kezdeményezést szeretnének véghezvinni. 


Puskás István, Debrecen alpolgármestere kiemelte, hogy a debreceniség egyik legnagyobb értéke, hogy a város egy valós közösségként éli a mindennapjait és az itt élő és tevékenykedő polgárok és szervezetek mindig együtt tudnak dolgozni a közös céljaikért. 
Az elmúlt hetek példája is jól bizonyítja, hogy amikor embertársainknak segítségre van szüksége akkor ezeket az együttműködéseiket a bajba jutottak támogatására tudják fordítani. A háború kitörésekor gyakorlatilag rögtön elindultak azok a tevékenységek, amik ezt a jótékonykodást célozták meg. Ez pedig azóta is így működik, a zeneművészeti segélykoncert pedig ennek a szimbolikus felmutatása kíván lenni, de bőven több mint egy gesztus, hiszen arra kérik a debreceni polgárokat, hogy ne csak jelenlétükkel tiszteljék meg az eseményt, hanem aktívan is legyenek jelen a jótékonysági rendezvényen a maguk lehetőségei szerint.

 

Molnár György

Elindultak a Civaqua-program munkálatai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek