Debrecen
2021-05-11

Jobbra kanyarodó sáv épül a Böszörményi út - Békessy Béla utca kereszteződésnél

Újabb csomópont fejlesztésével folytatódnak a D2030 Program közlekedésfejlesztési munkálatai. Egy új, jobbra kanyarodó forgalmi sávot alakítanak ki a Böszörményi út – Békessy Béla utca kereszteződésnél.

A munkaterületet 2021. április 9-én adták át, a kivitelező pedig május 10-én elkezdte az érintett elektromos hálózatkiváltási munkákat. Az új kanyarodó sávot várhatóan május második felében kezdik el megépíteni, a tervek szerint szeptemberre el is készül. A kivitelezés során egyetlen fát sem vágnak ki.

„Debrecenben folyamatosan fejlesztjük a tömegközlekedést, a kerékpárúthálózatot és természetesen a közúti forgalmat segítő beruházásokra is folyamatosan odafigyelünk. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a Doberdó utca irányába egyenesen haladó forgalmat már nem fogják feltartani és lassítani a Békessy Béla utca irányába kanyarodó gépjárművek, ezzel jelentősen megnő a csomópont áteresztőképessége”. – mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő.

„A Böszörményi út – Békessy Béla utca kereszteződésnél jelentős a közlekedési forgalom, ráadásul két nagy oktatási intézmény is található a csomópont közvetlen közelében, a Debreceni Egyetem egyik campusa és az Árpád Vezér Általános Iskola. A városrész forgalmának csökkentése már elkezdődött a körzetben a Domokos Márton út építésével, mely tovább folytatódik az itt épülő jobbra kanyarodó sáv megépítésével, amely hatékonyan növeli majd a csomópont áteresztőképességét. ” – tájékoztatott Katona Erzsébet önkormányzati képviselő.

„Korábban sokan szökőútnak használták és jelentősen megterhelték gépjárműforgalommal a Böszörményi út melletti szervízutat, amelynek a terheltsége csökkenni fog a kanyarodó sáv által. Az újkertiek gyorsabban és könnyebben közelíthetik majd meg otthonaikat, biztonságosabban közlekedhetnek a gyalogosok is.” – emelte ki Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő.  

Nem súlyos Guyton sérülése

Gondozói nevelik a Debreceni Állatkert legkisebb zászlósfarkú kolobuszát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek