Debrecen
2022-03-08

Épül az új Tócóvölgyi óvoda

Jelenleg 25 százalékos készültségben van a Tócóvölgyben épülő új óvoda, ami a tervek szerint a következő nevelési évtől már fogadhatja majd a gyermekeket.

Az elmúlt 10 évben több, mint 10 százalékkal növekedett a születések száma Debrecenben. A gyermekek óvodai nevelésére vonatkozó igény ezáltal egyre erősebb, ennek hatására építette be az Önkormányzat a városfejlesztési stratégiájába, a Debrecen 2030 program keretén belül, hogy intézményfejlesztéseket is megvalósítanak. Ennek az egyik eleme a Tócóvölgyben épülő óvoda.

Papp László, Debrecen polgármestere a helyszínen elmondta, hogy egy 1100 négyzetméter alapterületű telken épül a nagyon tágas 7500 négyzetméteres épület, amely 100 gyermeket tud majd fogadni.

Hozzátette, hogy már most nagy az érdeklődés az itt élő családok részéről az óvoda nyitása iránt. A szerződés szerint augusztus 11.-re kell elkészülnie a létesítménynek, így tervek szerint már a 2022-2023-as nevelési évtől használatba vehetik majd a gyerekek az új óvodát.

Az épület udvarába 51 új fát fognak ültetni, emellett akadálymentesített, modern játszóeszközöket telepítenek.

A polgármester kiemelte, hogy a Tócóvölgyben további fejlesztéseket is terveznek, az óvoda épülete mellett egy bölcsődét is szeretnének építeni. Nemrég kezdték el Józsán egy bölcsőde építését, jelen pillanatban pedig összesen 5 új bölcsőde megvalósítása szerepel a terveik között.

Csaholczi Attila, a terület önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy már az idei évtől járhatnak majd a gyerekek az új óvodába, az itt élők számára pedig az életkörülményeket is nagyban javítani fogja az, hogy egy lakótelep környékére épül a korszerű létesítmény.

Útépítés a Kisbánya utcán

Számtalan növényfajt terjeszthetnek a virágföldek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek