Debrecen
2022-01-24

Megszületett Molli, a Debreceni Állatkert szürkemarha-üszője

Mozgalmasan telik az év eleje a Debreceni Állatkertben, ahol január 23-án, szinte napra pontosan egy évvel a tavalyi szaporulat után újabb egészséges utód jött világra a hortobágyi törzsállományból származó magyar szürkemarháknál.

A születésnapjára eső névnap szerint Mollinak keresztelt életerős kis üsző kitűnő étvágynak örvend, és egyre nagyobb kíváncsisággal fedezi fel környezetét, bár még sok időt tölt pihenéssel anyja gondoskodása mellett. Érdekesség, hogy fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre.

A Debreceni Állatkert egyik kiemelt célja az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számára a magyar szürkemarha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel. Az intézmény munkatársainak és látogatóinak nagy örömére a debreceni tenyészcsapatban évről évre születik új utód a késő téli és kora tavaszi időszakban.

Túlsúlyos járműveket fogtak a nánási rendőrök

Szülői minták

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek