Debrecen
2021-10-07

Befejeződött a Zöld Város Program a Sóház városrészen

A tervezett határidőnél hamarabb készült el a Zöld Város Program a Sóház városrészen. A beruházás részeként felújították a meglévő sportpályát, parki sétányokat alakítottak ki és építettek egy 700 négyzetméteres játszóteret is.

A fejlesztés 16 ezer négyzetcentimétert érintett, ebből 11 ezer négyzetméternyi zöldterület újult meg. Füvesítéssel, cserjetelepítéssel, 48 új fának az ültetésével igyekeztek zöldebbé tenni a városrészt. 

Az új játszóteret 14 játszóeszközzel és kondiparkkal építették fel. A biztonság fokozására is törekedtek a fejlesztés során, így 12 darab térfigyelő kamerát és 3 új lámpaoszlopot is elhelyeztek a területen. 

Papp László polgármester az erről tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a város további lakótelepein folytatják a Zöld Város Programot. Az Újkertben jelenleg is zajlanak a munkálatok, a Tócóskert közbeszerzési eljárása zárul, hamarosan eredményt tudnak hirdetni. A város minden részén dolgoznak annak érdekében, hogy a lakosok jól érezzék magukat.

A Sóház városrészen végzett munkálatok 141 millió forint európai uniós és mintegy 32 millió forint önkormányzati forrásból valósultak meg.

Teljes a csapat

A kormány mindenben támogatja a cukorbeteg gyerekeket nevelő családokat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek