Debrecen
2021-04-20

Hat nap alatt négy alkalommal karcolta meg a sértett autóját a debreceni férfi

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelet vádat azzal a férfival szemben, aki egy utcán parkoló autót több alkalommal is megkarcolt a kulcsával.

A 36 éves vádlott az éjjeli-hajnali órákban rendszeresen gyalogolt Debrecenben. A férfi az otthonához közeli egyik debreceni utcában észrevett egy ház előtt parkoló autót.

A vádlott 2021. február 9. és 11. napja között összesen négy alkalommal megrongálta az autót úgy, hogy kulcsával minden ok nélkül megkarcolta a karosszéria több elemét.

A férfi a bűncselekménnyel 60.000 forint rongálási kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg. A Debreceni Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során a tulajdonos kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélje, az eszközül használt kulcsot kobozza el.

 

police.hu

Majkát hallgat a külügyminiszter

Családi tragédia Hajdúsámsonban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek