Debrecen
2021-04-15

Társadalmi vállalkozások mutatkoztak be az online térben

A DelFin mintaprojekt zárórendezvényét április 14-én tartották. A cél a már működő és a most induló társadalmi vállalkozások fejlődése.

A DelFin projekt az INTERREG Central Europe Program és a Magyar Állam társfinanszírozásából valósul meg, 2019 és 2022 között. Ehhez a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat is csatlakozott, hiszen a megye fejlesztési stratégiájának egyik fő célja a helyi közösségek erősítése, beleértve a társadalmi vállalkozások működését/működtetését is, továbbá felvázolni a fiatal generáció számára a naprakész készségek és ismeretek megszerzésének fontosságát (különösen digitális területen), és a társadalmi felelősségvállalás lehetőségeit. 

A DelFin projekt nagyszerű lehetőség ezen célok megvalósításához, hiszen a programban kiváló és elkötelezett nemzetközi és hazai szakértői csoport segíti a tapasztalatok megosztását. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a projektben az alábbi partnerekkel dolgozik együtt: IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft., Szász-Anhalt Befektetési Bank (DE), Merseburg Innovációs és Technológiai Központ (DE), Duga Resa Városa (HR), Brodoto (HR), Giacomo Brodolini Alapítvány (IT), FinPiemonte Régió (IT).

A DelFin projekt keretében a „DelFin –Társadalmi vállalkozások támogatása” mintaprojekt 2020 szeptembere és 2021 márciusa között valósult meg, melyben a résztvevő 12 társadalmi célú vállalkozás workshop-okon tájékozódhatott menedzsment, pénzügy, online marketing és értékesítés támogatása témakörökben, majd ez év januárja óta egyéni mentorálást kaptak. A mintaprojektet a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Fenntartható Vállalkozások Alapítvánnyal közösen valósította meg.

Ennek a programnak tartották a zárórendezvényét április 14-én. Köszöntőjében Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke hangsúlyozta: a megyei önkormányzat eltökélt szándéka a társadalmi innováció és a társadalmi vállalkozások előmozdítása, a megfelelő ökoszisztéma kialakítása, ezért teljes mértékben elkötelezte magát a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia végrehajtása mellett. 

Az online rendezvényen hét szervezet mutatta be eddigi tevékenységét, és megismerhettük jövőbeni terveiket is. Munkájukat szakmai zsűri értékelte. 

Ihletet adott a 2021-es esztendő

Pénteken indul útjára a Csokonai Színház koncertsorozata

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek