Debrecen
2020-07-01

Helyreállították az áramellátást Debrecenben, ami szennyvízelvezetési gondokat is okozott

Ideiglenes oszlopot telepítettek a viharban megrongálódott kiváltására Debrecen keleti és déli részének több területén szünetelt az áramszolgáltatás, miután a viharos erejű szél egy csaknem egy méter törzsátmérőjű fát sodort a villamoshálózatra, megrongálva egy nagyfeszültségű oszlopot.

Az E.ON munkatársai hétfő éjszaka, majd kedden egész nap nagy erőkkel dolgoztak a hiba elhárításán. Ideiglenes oszlopot telepítettek a sérült elem kiváltására és szerdán hajnali 2 órára minden debreceni otthonban helyreállították az áramellátást.

A heves viharok miatt Debrecen keleti és déli részének több területén szünetelt az áramszolgáltatás. Hétfő este 10 óra körül a hatalmas erejű szél miatt egy csaknem egy méter átmérőjű fa csapódott a villamos hálózatra, emiatt egy 26 méter magas, közel 4 tonnás nagyfeszültségű villanyoszlop meghajlott, megrongálódott. Az E.ON munkatársai a hétfőről keddre virradó éjszaka folyamán a hálózat átterhelésével több tízezer fogyasztónál sikeresen helyreállították a szolgáltatást. Majd kedden délelőtt újabb hálózati átterhelésekkel tovább csökkentették az áramszünetben érintettek számát. Ezzel párhuzamosan felmérték a megrongálódott nagyfeszültségű oszlopban keletkezett károkat, ennek javításához hosszabb időre és speciális eszközök alkalmazására van szükség.

Mivel a tartós és végleges műszaki megoldás, a sérült oszlopszerkezet cseréje időigényes, ezért az érintettek áramellátását egy átmeneti megoldással biztosították az E.ON szakemberei. Egy ideiglenes oszlopszerkezetet állítottak fel, amely átvette a sérült oszlop szerepét, így biztosítva minden érintett ügyfél áramellátását. Szerdán hajnali 2 órára teljes körűen helyreállt az áramszolgáltatás Debrecenben. Az energiacég köszöni az érintett ügyfelek türelmét és támogató megértését.

Szennyvízelvezetési gondok az áramkimaradás miatt Debrecenben

Ányos József, a Debreceni Vízmű vezérigazgatója kedden az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: a hétfő esti vihar Debrecen és Létavértes térségében mintegy 65 ezer fogyasztási helyen okozott áramkimaradást. Kedd reggel még 25 ezer fogyasztási helyen volt áramszünet, ami a vízszolgáltatásban komoly nehézséget okoz - mondta. 

A vízellátásban nincs zavar, a telepek folyamatosan dolgoznak, de a 65 városi szennyvízátemelő közül 15-nél még mindig szünetel az áramellátás. Áramot átmenetileg aggregátor használatával próbálnak fejleszteni.

 A fogyasztókat ezért arra kérik, hogy vizet csak korlátozottan használjanak - mondta a vezérigazgató, hozzáfűzve, hogy várhatóan kedd estére áll helyre az áramszolgáltatás.

A szén-monoxid-mérgezés nyáron is létező veszély

Belvízvédelmi fejlesztések Balmazújvárosban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek