Hajdú-Bihar
2020-07-01

Belvízvédelmi fejlesztések Balmazújvárosban

Balmazújváros Város Önkormányzata Balmazújváros belterületének csapadékvíz-elvezetésének fejlesztésére nyert el az Európai Uniótól 199,81 millió Ft-ot. A TOP-2.1.3-15-HB1-2016-00007 kódszámú projekt fejlesztési munkái zömmel családi házas lakókörnyezetben valósulnak meg, a projekt által érintett utcákban összesen mintegy 10 intézmény, középület, vagy vállalkozás működik, továbbá 320 db lakóingatlan található.

A tervezési területen az utcák mentén meglévő csatornahálózat csatornái feliszapolódottak, melyeket az üzemeltetés zavartalan biztosítása érdekében meg kell szüntetni.

A fejlesztés célja, hogy a beruházás megvalósulásával a projekt által érintett utcák csapadékvíz elvezetése rendeződjön, a csapadékvíz elöntésből fakadó károkozások megszűnjenek. A projekt pozitív hatása Balmazújváros területének kb 1/5-én lesz érezhető.

A beruházás a település Integrált Településfejlesztési Stratégiáiban lehatárolt akcióterületeken, az azokon tervezett fejlesztésekhez igazodva került kidolgozásra. A projekt kapcsán megvalósuló vízelvezető hálózat mindhárom akcióterületet érinti: Északi városrészben Újkert utca, Oncsa utca; Középső városrészben Semsey Andor utca; Sporttér utca; Sporttelep; Déli városrészben Karinkó utca.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Helyreállították az áramellátást Debrecenben, ami szennyvízelvezetési gondokat is okozott

Szúnyoggyérítés Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek