Café
2021-01-22

300 millió eurós alap a holland rendezvényszervezőknek

A holland kormány 300 millió eurót tart fenn a rendezvényszervezők számára, hogy 2021 második felére tervezhessenek a Covid-járvány okozta válságban pénzügyi kockázat nélkül.

A garanciaalap - hasonlóan a Németországban, Ausztriában és Svájcban meghirdetettekhez - olyan zenei fesztiválokra, üzleti vásárokra és sportversenyekre szolgál, amelyek minimum 3000 látogatót vonzanak és az idei harmadik és negyedik negyedévben kerülnek megrendezésre. -írja az IG magazin.

A holland kabinet tervei szerint július 1-je után már lehet rendezvényeket szervezni, a kitűzött kezdési időpontot, a holland kulturális miniszter, Ingrid Van Engelshoven jelentette be, aki elmondta, hogy ennél korábban nem várható, hogy nagyobb tömegrendezvényt lehessen szervezni. A támogatási alap célja, hogy amennyiben ez a nyitás mégsem valósulna meg, akkor ebből kárpótolják a szervezőket.  Az alapot január 21-én jelentették be, miután a képviselőház előző nap megszavazta. Az alap mellett a kormány új gazdasági támogatási csomagot jelentett be, összesen 7,6 milliárd euró értékben, amelyet 2021 első és második negyedévében hajtanak végre.

Szeptemberben Svájc volt az első európai ország, amely bevezette a biztosítási rendszert, összesen 268 millió svájci frankot, amely a rendezvényszervezőknek a pénzügyi veszteség legfeljebb 80% -át kárpótolja, ha rendezvényüket lemondták. Ausztria októberben követte a példáját, 300 millió euróval, Németország pedig decemberben 2,5 milliárd euróval hozott létre saját alapot.

Interjú Pál István Szalonnával

Bemutatjuk Sanyit, a tűzoltó cicát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek