Café
2020-12-31

A kulturális 3+2 mai vendége, Hadházi László humorista

Sorozatunkban öt kedvenc kulturális élményéről kérdezem vendégeimet. A könyv, film és zene mindenkinél kötelező. Két műfaj viszont szabadon választható. Lehet az színház, tánc, képzőművészet, vlog, blog, építészet vagy street fodd.

A kulturális 3+2 mai vendége, Hadházi Kászló humorista.

 

Zene:  Szabó Gábor  Mizrab című lemeze.  1973

Most is ezt hallgatom, mialatt írok. Gimis voltam, amikor hazatért Amerikából. Unalmas öreg bácsinak gondoltam.  Akkor – fiatalon – inkább a rock és blues volt menő. Aztán pár éve láttam egy 1970 körüli slágerlistát, amin Hendrix és Clapton között igen szépen mutatott a neve, hát gondoltam, ráhangolom magam, és összegyűjtöttem a lemezeit.  Szerencsére jó sok van.  Nagyon izgalmas és sokrétű munkásság egy fiatalon távozott ismerőstől.  Szeretettel ajánlom mindenkinek. Jó érzés hallgatni azt is, ahogy Carlos Santana mesél róla.

Könyv: Királyhegyi Pál Az első kétszáz évem.

Elolvasva, újra és újra át kellet gondolnom, hogy mitől lehetséges az, hogy egy ember a XX. század történelmének összes  pocsolyájában megfetrengve, vidáman, gyűlölet és panasz nélkül  mesélje el kalandjait. Mérhetetlen derű és erő sugárzik belőle. Azt hiszem, tudta ő, hogy a panaszkodás ártalmas. 1900-ban született, és 81 évig élt. Le a kalappal!

Film: Halálos temetés.  Rendezte Frank Oz.  /Vigyázat, készült egy amerikai változat is!/

 Azt hiszem, legalább tízszer láttam. A családunk egyik kedvenc filmje. Amikor az utcán megpillantottam a plakátját, már akkor sejtettem, hogy jó.  A legviccesebb filmek egyike.

Koncert: Deep Purple 

Egy éve már, hogy Budapesten játszott kedvenc zenekarom.  Azóta számtalan koncert maradt el. Tízezerszám váltottuk vissza jegyeinket 2020-ban, mert ez egy ilyen időszak volt. Remélhetőleg, hamar véget ér az ínség, és újra élő zenét hallgathatunk, és láthatjuk kedvenceinket ismét színpadon! Mert ünnep minden egyes koncert.

Csakhal biszto.

Amikor felújították a Keszegsütőt, és modern étteremmé vált, még én is büszke voltam rá, pedig csak enni járok oda. Aztán, mivel a hal víz nélkül nincs. A strand oldalában is nyílt egy szemben a csodálatos víztoronnyal.  A legmenőbb dolgok egymás hegyén-hátán.  Hagyjuk is abba, megéheztem!

 

Orbán Viktor meglátogatta a megkéselt rendőrt a kórházban

Legyünk hálásak 2021-ben – ezt kérte a köztársasági elnök

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek