Blog
2023-08-29

Magyarország legnépszerűbb autómárkái

Manapság már szinte megszámlálhatatlanul sokféle márkájú gépkocsival találkozhatunk idehaza is az utakon. Ezen pedig igazából nem csodálkozhatunk, hiszen napjainkban nem csak rengeteg új márkakereskedés található itthon, de a különféle használt autókat is szép számmal importálják a kiskereskedők. Azonban hiába a rengeteg brand, még mindig van pár „nagy klasszikus” autómárka, amelyek létszámukat tekintve uralják a hazai utakat. Az alábbi cikkből pedig kiderül, hogy melyek is ezek pontosan.

1. Opel – az örök klasszis német

Talán még mindenki emlékszik rá, mekkora slágert jelentettek a rendszerváltás idején, mikor az akkor kuriózumnak számító Opel Kadettek megjelentek az utakon. Persze azóta a márka számtalan különféle modellt piacra dobott már, mi pedig azóta is előszeretettel hajtjuk az általa kínált alacsony árkategóriás, mégis megbízható autókat. Nem csoda tehát, hogy még ma is ezen márka gépjárművei találhatóak meg legnagyobb létszámban a magyar utakon. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint 2020-ban majdnem 500 ezer Opel márkájú gépjármű volt hazánkban – ez pedig kétségkívül garantálja a brandnek listánk első helyét. Ezeket a gépkocsik nem kimondottan státuszautók, azonban alacsony fenntartási és javítási költségeik, vételáruk és megbízhatóságuk miatt sokak kedvencét jelentik. Azonban mivel ilyen nagy létszámban találhatóak hazánkban, így a tolvajok is előszeretettel lecsapnak rájuk olykor. Tehát használt autó vásárlása előtt nem árt, ha tüzetesebben is utána nézünk az adott gépjármű eredetének. Ezt az alvázszám elkérése után az alábbi oldalon egyszerűen megtehetjük: www.carvertical.com/hu/alvazszam-lekerdezes

2. Suzuki – japán tervezés magyar kivitelben

Ahogyan azt pedig előre sejtettük, a Suzuki sem maradhat el listánkról – lévén, hogy a márka gépjárműveit már hazánkban is egyre nagyobb létszámban gyártjuk. Így ez az autómárka Magyarország második legnépszerűbb választását jelenti. A KSH szerint 2020-ban majdhogynem 430 ezer példány robogott a hazai utakon, így nem csoda, ha szinte minden sarkon találkozunk egy-egy példánnyal. A Suzukiról is elmondható, amely a fentebb említett Opel gépjárművekről, így az alacsony fogyasztás, valamint az egyszerű szervizelés miatt sokan esküsznek rá. Ráadásul az aktuális kínálatban még hibrideket is felfedezhetünk, így egyáltalán nem mondhatjuk, hogy a márka ne tartana lépést a korral.

3. Volkswagen – a német népautó

Harmadik helyen a Volkswagen áll, amelynek különféle modelljeiből a KSH 2020-ban több mint 380 ezer darabot számolt. Szintén egy olyan márkáról beszélünk, amely már a rendszerváltás után elkezdett hazánkban terjedni, így nem volt ideje bőven kigyűlni a fentebb említett létszámnak. A Volkswagen modellek kínálata rendkívül változatos, viszont éppen a népszerűsége miatt igencsak könnyű alkatrészt találni hozzájuk. Sokan ezért is kedvelik annyira ezeket a gépjárműveket. Ha olcsóbb árkategóriában keresgélünk, akkor a különféle Golf modellek tökéletes mindennapi, rohangálós autóként szolgálhatnak. Míg akiknek fontos a megjelenés és a komfort, azok is találhatnak olyan Passatokat, amelyek minden elvárásuknak eleget tesznek majd.

Három kérdés

Elhunyt Szandai Mátyás dzsesszzenész

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek