Belföld
2024-02-16

A kormány idén is támogatja a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezeteket

Megjelent a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek működését és szakmai programjaik megvalósítását támogató pályázata - közölte a szaktárca.

A minisztérium közleménye szerint a kormány elkötelezetten támogatja az értékalapú, minőségi kulturális szolgáltatások megvalósítását. A minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek számára kiírt pályázat ösztönözni kívánja a szervezeteket kulturális értékeink megóvására, azok minél szélesebb körű megismertetésére és átörökítésére, valamint új művészeti alkotások létrehozására.
A 830 millió forint keretösszegű felhívásra hat kategóriában jelentkezhetnek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által hatósági nyilvántartásba vett, minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek: Budapest fővárosi színház- és táncművészeti előadóművészeti szervezetek, vidéki színház- és táncművészeti előadóművészeti szervezetek, szabadtéri színházak, nemzetiségi színházak, Budapest fővárosi zeneművészeti szervezetek, továbbá vidéki zeneművészeti szervezetek.
A pályázatok beadási határideje március 16-a. A felhívások megtalálhatóak a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján. A benyújtott pályázatokról született döntést április 30-áig hozza nyilvánosságra a támogatáskezelő - olvasható a közleményben.
 

Rontottak Sopronban

Nicky Almasy

MTI

Szerző
Hasonló cikkek