Belföld
2021-04-29

Zökkenőmentesen indultak újra a közlekedési vizsgák

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához igazodva múlt hétfőn indította újra vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit. Az elmúlt tíz napban több mint tízezer közúti vizsgaeseményt regisztráltak tájékoztatott csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. a veszélyhelyzeti rendelkezésekhez igazodva 2021. március 8-án függesztette fel, majd április 19-én indította újra a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit. Az elmúlt napokban országszerte 10 348 közúti vizsgaeseményt regisztráltak, háromnegyedében elméleti vizsgákat. A jelentkezők több mint kétharmada B kategóriás jogosítvány szeretne szerezni.
    

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: "az első tapasztalatok szerint tavalyhoz hasonlóan idén sem okoz torlódást a közlekedési vizsgák kényszerű szüneteltetése. A közúti járművezetői vizsgára jelentkezők a leállás előtti időszakkal megegyezően átlagosan 1-2 héten belüli időpontokat kapnak. Az ügyhátralék gyors ledolgozása érdekében a Vizsgaközpont akár hivatali időn túli vagy hétvégi időpontot is biztosíthat ügyfelei számára".
    

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a bevált gyakorlatnak megfelelően csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. A társaság minden helyszínen kézfertőtlenítőt biztosít, a védőtávolság betarthatósága érdekében korlátozza az egyszerre vizsgázók számát. A járványügyi készültségre tekintettel rugalmasan kezelik az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, ilyen esetben ingyenesen biztosítanak új időpontot - közölte az ITM.
 

Olimpiai pontszerző karate verseny lesz a hétvégén Lisszabonban

Hónapról hónapra emelkednek a bérek

MTI

Szerző
Hasonló cikkek