Belföld
2023-12-01

Megbukott a „rúzsteszt”

Megpróbálta elrejteni a hamis rúzsokkal megrakott dobozt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei elől az román férfi, akinek autóját a lepsényi pihenőhelyen ellenőrizték.

Az utasokat és csomagokat is szállító külföldi sofőr, a pihenőhely egyik épülete mellé megpróbált elrejteni egy kartondobozt a járőrök elől, de észrevették. Amikor átvizsgálták a dobozt, kiderült, hogy több mint háromszáz Chanel feliratú szájfény van benne. A raktérben pedig néhány ismert márkajelzésű kabátot, pulóvert és más ruhaneműt is találtak. A kozmetikumokat és ruhákat a termékek jogosulti képviselői is szemügyre vették, és megállapították, hogy egytől egyig hamisítványok. A sofőr a rejtegetési kísérlete dacára azt állította, hogy nem tudott a dobozok tartalmáról.

A járőrök a 325 darab jogsértő terméket lefoglalták, amelyekkel az elkövető több mint tízmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak. A NAV munkatársai iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

 

Figyelem! Az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon. A testünkkel közvetlenül kapcsolatba kerülő anyagok (mosószer, sminktermékek, parfümök) akár veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak. A hamis termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi- és minőségi kockázatot is jelentenek.

 

 

Országosan egyedülálló retinasebészeti műtőt adtak át a Szemklinikán

Balogh Zoltán- Kapáslövés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek