Belföld
2021-04-11

Jöhet az ovi, jöhet a suli!

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken.

Maruzsa Zoltán jelezte, hogy a 9-12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban viszont már április 19-én.


    Az érettségik szempontjából fontos kiscsoportos felkészítőket, konzultációkat ugyanakkor továbbra is szervezhetnek a középiskolákban.


Fő szabály szerint csak az írásbeli érettségiket tartják meg, a szóbelik és a gyakorlati részek jellemzően elmaradnak. Az előre hozott vizsgákat azonban idén megtartják.


Azon vizsgatárgyak esetében, amelyek középszinten csak szóbeli résszel rendelkeznek, idén is meg kell szervezni a szóbeli megmérettetést.


    Ha bármely középszintű érettséginél a diák írásbeli teljesítménye a 12 százalékot elérte, de a 25-öt nem, akkor tehet szóbeli vizsgát.    Testnevelésből szóbeli és gyakorlati érettségit is kell szervezni, az úszás és a küzdősport gyakorlatait azonban el kell hagyni, ezek ugyanis fokozott fertőzési kockázatot jelentenek.

Ma délben lesz a keleti rangadó

Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek