Sport
2021-04-11

Ma délben lesz a keleti rangadó

A Loki nem akármilyen összecsapást vív a Merkantil Bank Liga 32. játéknapjának egyik fő rangadóján, ugyanis a kiváló formában lévő ősi rivális, Nyíregyháza Spartacus látogat a Nagyerdőre.

A kezdési időpont szokatlan, ugyanis Kovács J. Zoltán sípszavára a délutáni szieszta kellős közepén, 12.15 órakor indul majd útjára a labda.

A formatabella alapján első helyezett Nyíregyháza nem akármilyen teljesítménnyel rukkolt elő a közelmúltban, hisz nyolc meccs óta veretlen a bajnokságban, hat győzelem és két döntetlen a mérlege, emellett a legutóbbi öt mérkőzésén tíz lőtt gól mellett mindössze egyet kapott. A tabella 5. helyén 50 ponttal álló Szpari a hétközi fordulóban 5-0-s, kiütéses sikert aratott a Budaörs felett, amely lélektanilag bizonyára nagy lökést adott egy ilyen fontos rangadó előtt. Ellenfelünk házi gólkirály a 9 találatnál járó, 27 esztendős Hornyák Marcell, aki a Budaörs ellen kétszer volt eredményes, többek között vele is fel kell majd vennie a harcot a pályán lévő védőinknek.

Együttesünk három, egyaránt 2-0-s sikerrel megvívott (Kaposvár, Pécs, Soroksár) mérkőzés után sajnos kétgólos vereséget szenvedett a Dorog vendégeként szerdán, így a Nyíregyháza ellen kötelező lenne a három pont megszerzése annak érdekében, hogy továbbra is a tabella élén maradjunk. A szakmai stáb ezúttal nem számíthat Kusnyír Erikre, akit a dorogi bajnokin két sárgával kiállított a játékvezető.

A szezon idei kiírásában a Loki és a Szpari október 25-én találkozott egymással Szabolcs-megyében, a helyszínen szurkolók számára pedig felejthetetlen élményeket okoztak a csapatok. Sokáig úgy tűnt, Jánvári első félidőben szerzett gólja jelenti a három pontot a hazaiaknak, ám a 93. percben egy szöglet után kapusunk, Gróf Dávid „gólpassza” után Pintér Ádám bombázott a nyíregyi kapuba, amellyel kialakította az 1-1-es végeredményt a 6000 néző előtt rendezett rangadón. A Lokit a helyszínen buzdító közel 2000 szurkoló elképesztő hangulatot varázsolt azon a találkozón, ám a vasárnapin sajnos továbbra sem lehetnek ott a koronavírus-járvány miatti döntések értelmében.   

Április 11-én, vasárnap ebéd után, 12.15 órakor kezdődik tehát a DVSC-Nyíregyháza rangadó, melyet az M4 Sport élőben közvetít.  

Sportlövők tisztelegtek Igaly Diána előtt

Jöhet az ovi, jöhet a suli!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek