Belföld
2021-03-20

Az igénylők 99 százaléka megkapta az ágazati bértámogatást

Schanda Tamás szerint a járványhelyzet egyelőre nem teszi lehetővé a normális élet újraindítását.

Az ágazati bértámogatás az egyik legfontosabb és leghatékonyabb eszköze a vállalkozások támogatásának; eddig 51 milliárd forinthoz jutottak hozzá a vállalkozások, ami azt is jelenti, hogy szinte mindenki, a kérvényezők 99 százaléka megkapta már a neki járó összeget - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalán szombaton közzétett bejegyzésében.

Schanda Tamás hozzátette: eddig mintegy 109 ezer munkahelyet tudtak megvédeni, illetve létrehozni a támogatás segítségével. Annak érdekében, hogy ebben a nehéz helyzetben minél kevesebb problémával kelljen szembenézniük a cégeknek, egyszerűsítették az adminisztrációt, és előlegként átutaltatják a megítélt összegeket az igénylőknek - ismertette.

Kiemelte: a járványhelyzet egyelőre nem teszi lehetővé a normális élet újraindítását. "Azonban ahogyan növekszik a beoltott honfitársaink száma, egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy elkezdhessük fokozatosan feloldani a korlátozásokat" - írta. "Ne higgyenek a baloldal oltásellenes propagandájának! Láthatják, hogy míg Gyurcsány és a csatlósai azt szajkózzák, hogy veszélyesek a vakcinák, magukat azonnal beolttatják - akár jogosultak, akár nem. Ők azt remélik, hogy minél többen halnak meg a vírus miatt, mert ebben látják az esélyüket arra, hogy hatalomra jussanak" - fogalmazott a bejegyzésében.

 

A Kaláka ingyenes élő online Kosztolányi-estet tart

Tízezer alatt a napi új fertőzöttek száma Csehországban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek