Backstage
2024-04-10

Billie Eilish bejelentette új albumát

Három éve nem jelentkezett új albummal Billie Eilish, de a várakozásnak vége: a Hit Me Hard and Soft május 17-én érkezik.

Az album borítóján Eilish a víz alatt, egy fehér faajtó alatt süllyedve látható. A közlemény szerint a Hit Me Hard and Softot egy összefüggő alkotás, amit egyben érdemes végighallgatni. „Nem csinálok kislemezeket, egyszerre akarom nektek adni” – írta Eilish az Instagramon. – „Finneas és én tényleg nem is lehetnénk büszkébbek erre az albumra, és alig várjuk, hogy végre ti is meghallgassátok”.

A Hit Me Hard and Soft Eilish harmadik albuma, a 2021-es Happier Than Ever és a 2019-es debütálása, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go után. Februárban Eilish a közösségi médiában elárulta, hogy a Happier Than Ever folytatása elkészült, egy a The Cookoutnak adott 2023-as interjújában pedig megerősítette, hogy új zenén dolgozik: „Egy egész albumnyi zene készül. Az utolsó fázisban vagyunk, szóval ez nem jelenti azt, hogy mindjárt megjelenik, de közeledik, és nagyon izgalmas.”

 

Bár az album három év óta az első teljes hosszúságú Billy Eilish lemez, a Happier Than Ever óta már jelentetett meg új zenét. 2022-ben meglepetésként kiadta a Guitar Songs című EP-t (amely a TV és a The 30th című két számot tartalmazta), tavaly pedig a Barbie soundtrackjéhez járult hozzá a What Was I Made For? című számmal, amely hatalmas sláger lett.

A ballada a 2024-es Grammy-n az év dala lett, az Oscar-díjátadón pedig a legjobb eredeti dalnak járó díjat vihette haza, ez utóbbival Eilish lett a legfiatalabb, aki valaha két Oscart nyert (ő és Finneas először 2021-ben vitte haza a díjat a No Time to Die című James Bond dalért).

A Hit Me Hard and Soft többféle vinyl formátumban is elérhető lesz a megjelenés napján ugyanazzal a számlistával, újrahasznosítható anyagokból készítve. Eilish nemrég a Billboardnak beszélt a zeneipar fenntarthatósági gyakorlatának hiányáról.

Rita Ora is Debrecenbe jön!

Debreceni Egyetem Családi Nap, május 18-án!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek