Backstage
2023-03-24

Másfél évtizedes szünet után színpadon ünnepli huszadik születésnapját Debrecen legőrültebb nevű zenekara

A Monchichi Potenciál 20 éve alakult, de 2008-ban abbahagyták a közös zenélést. Most jön a folytatás.

2003-ban alakult és öt évig működött Debrecenben a Monchichi Potenciál zenekar, a régió első és egyetlen trip-pop műfajban alkotó formációja. A zenekarban olyan, később országos karriert befutó zenészek játszottak, mint Subicz Gábor (Subtones, Modern Art Orchestra, stb.), Mészáros Ádám (Erik Sumo Band, , stb.), valamint Laskai Viktor (dj SuperStereo).

A “monchichik” játékos hangzását a többszólamú női ének, a trombita és a fuvola sajátos összhangja, a karakteres gitározás és az elektronikus zenére kacsintó groove-ok határozták meg. A zenekar működése alatt rendszeresen megtöltötte szülővárosa klubjait, de többször játszottak a Sziget Fesztiválon, eljutottak olyan emblematikus budapesti játszóhelyekre, mint a Petőfi Csarnok szabadtéri színpada, az A38 Hajó, a legendás Almássy Téri Szabadiőközpont vagy épp a Zöld Pardon, egy időben pedig a szakmában Lovasi András egyik kedvenc zenekaraként is lehetett róluk hallani.

 

A zenekar 2008-ban oszlott fel, ezt követően a tagok a világ több pontján szóródtak szét, 2023-ban viszont a zenekar jubileuma kapcsán úgy döntöttek, hogy a Made In Debrecen Fesztivál keretében összeállnak egy húszperces koncertre. A fellépésen valamennyi Monchichi Potenciál-tag ott lesz, aki valaha megfordult a zenekarban, közülük Bicsánszky Panna és Szűcs Zsófia Angliából, Jónás Péter pedig Franciaországból érkezik haza erre a különleges alkalomra. 

A rövid koncert, melyen öt emlékezetes, több korszakot átívelő dal hangzik el majd, március 25-én, szombaton 20:50-kor kezdődik a debreceni Roncsbárban és a Made In Debrecen Fesztivál többi programjával egyetemben ingyenes lesz. Színpadra lép Bicsánszky Panna (ének, fuvola), Kerekes Enikő (ének), Szűcs Zsófia (ének), Jónás Péter (dob), Laskai Viktor (dob), Mészáros Ádám (gitár), Subicz Gábor (trombita, szárnykürt), Subicz István (billentyű), Süli András (basszusgitár).

Újra megnyitott a Professzori Teaház

Vass Gergely

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek