Backstage
2023-12-27

Kirk Hammett: „Ezt a riffet The Batman Riff-nek neveztük el”

A te lelki szemeid előtt is felvillant az ikonikus Batman jel a Shadows Follow hallgatása közben? Nem véletlen.

„Más is hallja a 60-as évek Batmanjének főcímdalát a Shadows Followban?” – merült fel a kérdés Redditen a Metallica rajongók között még áprilisban, közvetlenül a banda várva várt 72 Seasons című albumának megjelenése után.„Más is hallja a 60-as évek Batmanjének főcímdalát a Shadows Followban?” – merült fel a kérdés Redditen a Metallica rajongók között még áprilisban, közvetlenül a banda várva várt 72 Seasons című albumának megjelenése után.

 

Az említett riff 4:29-nél kezdődik a dalban – és tagadhatatlanul emlékeztet a Neal Hefti által komponált 1966-os, pattogós, zenekari Batman-témára. Na-na-na-na na… A Total Guitar most kifaggatta Kirk Hammettet a hasonlóságról, aki megerősítette, hogy tudatos és szándékos utalásról van szó: „Ezt a riffet 'The Batman Riff'-nek neveztük el, szóval pontosan tudom, miről beszélsz."

A '60-as évekbeli tévés Batman sorozat, melynek főszerepét Adam West (Batman) és Burt Ward (Robin) játszotta, szembement a DC Comics figuráinak hagyományos sötét és komor ábrázolásával, camp esztétikája pedig a mai napig fel-felbukkan a popkultúrában a legkülönbözőbb utalások formájában. Most már egy Metallica lemezre is felkerült.

Januártól emelkedik a Babaváró összege

Jövőre átlagosan 5-10 százalékkel emelkedhetnek az ingatlanárak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek