Backstage
2023-07-27

Meghalt Sinéad O’Connor

56 éves korában elhunyt Sinéad O’Connor – írja az Irish Times a család közleménye alapján: „Nagy szomorúsággal jelentjük be szeretett Sinéadünk halálát. Családja és barátai megrendültek, és magánéletük tiszteletben tartását kérik ebben a nagyon nehéz időszakban".

Az ír énekesnő karrierje során tíz stúdióalbumot adott ki, a világhírt Prince Nothing Compares 2 U című dalának feldolgozása hozta meg számára.

 

Sinéad O’Connor, aki 1992-ben élő adásban tépte szét a pápa fotóját a katolikus egyházon belül kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel szembeni tiltakozása jeléül, bő két és fél évtizeddel később áttért az iszlám hitre, és felvette a Shuhada’ Sadaqat nevet, művészneveként azonban megtartotta születési nevét. Zaklatott élete során folyamatos mentális- és kábítószerproblémákkal küzdött, közösségi oldalain többször posztolt öngyilkossági terveiről. Négy gyermeke született, közülük az akkor 17 éves fia, Shane, 2022 januárjában öngyilkos lett. Sinéad akkor mindenkit arra kért, hogy ne kövessék a példáját. A Daily Mail  szerint utolsó tweetje egy Shane-ről készült fotó volt, amelyhez a következőket írta: "Mióta elment, élőhalott éjszakai lényként létezem. Ő volt életem szerelme, lelkem lámpása. Egy lélek voltunk két félben. Ő volt az egyetlen ember, aki valaha is feltétel nélkül szeretett engem. Elveszett vagyok a bardóban nélküle.”

73649831-12341301-image-a-8_1690395229485.jpg (634×203)

Az énekesnő többször is fellépett Budapesten, utoljára 2019-ben, az Akváriumban adott koncertet.

 

Balázsék

A vereség ellenére akadtak biztató momentumok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek