Backstage
2023-07-04

Utcabállal emlékeznek Fábián Julira a Budapest Parkban

Utcabállal emlékeznek a Budapest Parkban Fábián Julira. A hat évvel ezelőtt elhunyt, népszerű énekesnő születésnapján, július 9-én ingyenes, regisztrációhoz kötött programsorozatot tartanak a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal közösen.

A programon aznap 16 órától várják az érdeklődőket utcazenészekkel, a Karzat Színház interaktív Vándor Vurstli produkciójával és egy kétórás, rengeteg vendéget felvonultató Random Trip koncerttel - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Színpadra lép Sena (Irie Maffia) - ének; Zentai Márk (Mörk) - ének; Péterffy Lili (Lele) - ének; Tóth Vera - ének; Saiid (Akkezdetphiai) - rap; MC Kemon (Irie Maffia) - rap; Delov Jávor - dob; Dj Q-Cee - lemezjátszó, beatbox; Borbély Mihály - szaxofon; Gábor Andor "UFO" (Aranyakkord) - ütőhangszerek; Cséry Zoltán - billentyű; Udvarhelyi Gábor - gitár; és Bata István - basszusgitár. A Budapest Park kezdeményezésére tavaly év végén a Soroksári útnak a koncerthelyszínhez eső részét Fábián Juli térre nevezték át. 

"Egy hatalmas, vidám összejövetel lesz, amelynek a kötött program mellett ugyanolyan fontos része a kötetlen együttlét. Juli számára a legértékesebb dolog a barátaival töltött idő volt - karrierje egy korai fesztiválfellépését át is akarta rakatni másik napra, mert már elkezdte szervezni a szülinapi buliját. Így született meg a gondolat, hogy július 9-én idén utcabált rendezünk a róla elkeresztelt téren, Juli dalaival" - idézte Szepesi Mátyás zenészt, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnökét a közlemény.

 

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Budapest Park weboldalán és a helyszínen is lehetőség van adományozni - ezzel teljes egészével a Fábián Juli Emlékalapítványt lehet támogatni, amely olyan zenészeket és zeneipari háttérmunkásokat segít, akik hosszan tartó betegségük miatt nem tudnak dolgozni. Fábián Juli 2017. december 16-án, mindössze 37 évesen hunyt el rákbetegségben. A hazai dzsessz- és popzenére komoly hatást gyakorló előadót, dalszerzőt, szövegírót különleges alt hangja és sajátos énektechnikája ikonikussá tette a zenei életben.

A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Számos sikeres produkció részese volt, szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektric-ben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is.

Fotó: Fábián Juli Facebook oldala
 

Időpontkérés egyszerűbben

Csütörtökön kezdődik a Duna-part Feszt a Savoyai-kastélyparkban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek