Backstage
2022-03-08

A jódlikirály visszatér

Ismét színpadon a sramli zene koronázott királya, a hiperszuper Spatzen Jodler !

Április 29-én ismét színpadra lép a  Spatzen Jodler Sextett. A 2003-ban alakult formáció néhány sikerekben gazdag év után úgy döntött, hogy mivel feljebb már nem tud lépni, lejjebb pedig nem érdemes, felfüggeszti működését. A  visszatérésre 2010-ben került sor, néhány fantasztikus koncert erejéig.
Ezt követően egy tucat évnek kellett eltelnie, hogy elérkezzünk 2022 áprilisának végéhez, amikor is a Király újra tiszteletét teszi hűséges rajongói előtt.

A Spatzen Jodler Sextett énekesét Burai Árpádot bowling edzés közben értük utol, aki két gurítás között válaszolt kérdéseinke. Mint köztudott ifj. Tóth Sándor, Magyarország jódlikirálya sohasem nyilatkozik. 

- Első ránézésre meglepő, hogy Bordó Sárkány és a Spatzen J.S. közös koncertet ad. 

- Igen. De csak első ránézésre. Aki a dolgok mélyére lát, érti az összefüggést. 

- Kibontanád?

- A sört? Ilyenkor nem iszom. 

- Az összefüggésre lennék kíváncsi.  

- Tizenkét évvel ezelőtt léptünk utoljára színpadra. Az elmúlt években bár sokan kérdezték, hogy mikor állunk össze ismét, nem volt reális esélye egy újabb akciónak. Aztán tavaly ősszel Dickmann Roland, a Bordó Sárkány zenekar vezetője keresett meg, hogy szeretne egy közös koncertet a Spatzennel. Némi töprengés után beadtuk a derekunkat. Nyilván ifj. Tóth Sándornak, Magyarország jódlikirályának a szavai bizonyultak meghatározónak a döntésben, mégiscsak ő a király. Sándor áldását adta a reunionra, így elkezdődtek a próbák az április 29-i Roncsbáros koncertre.

- Változott a zenekar felállása?   

- Az eredeti csapatot láthatja majd a közönség a színpadon. Változás annyi, hogy Hans „Tufa” Muemaier (Bíró Kornél) a zenekar basszerosa időközben Bécsbe tette át székhelyét, a próbákon így csak virtuálisan tud jelen lenni, de a koncerten természetesen ő is fellép.

- A próbák során új dalok is születnek?

-  Tizenkét év hosszú kihagyás. Egyelőre a már meglévő világslágereinkkel foglalkozunk, de nem elképzelhetetlen új dal előadása sem a koncerten. Jól haladunk a gyakorlások során, bár az érdemi munkát néha hátráltatja a hülyeség, a röhögések, de ez mindig is így volt.

- A régi slágerek közül melyeket hallgathatjuk meg ? 

- A Honvéd banda, Veni vidi jódli, Rézf@szú bagoly, Isten hozott Sándor...ezek tényleg nem maradhatnak ki a repertoárból. 

- Egy koncert erejéig álltok össze vagy vannak további tervek is?

- Egyelőre az április 29-i buli a fix, de vannak már érdeklődések más városokból is. Nem zárkózunk el ezek elől, sőt ha már összeálltunk szeretnénk elvinni több helyre is a Király igéjét.

- Mire számíthat a közönség a koncerten?

- Nagy show-val, teljes koncerttel készülünk, ahol valamennyi slágerünket előadjuk. Kompromisszummentes bulira számíthat a mélyen és szeretve tisztelt publikum. Mi nyitjuk az estét, majd a Bordó Sárkány veszi át a stafétát. Az este egyik különlegessége a sok közül az lesz, hogy Herr Akula (Kiss Ernő) mindkét zenekarban fellép, hiszen a Spatzennek és a Bordó Sárkánynak is oszlopos tagja.

Esemény linkje: https://www.facebook.com/events/997015347895290/

(Archív fotó ) 

Varga Edit

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek