Backstage
2023-06-17

„Az utóbbi években Till eltávolodott tőlünk” - folytatódik a Rammstein cirkusz

Christoph Schneider, a Rammstein dobosa Instagramon osztotta meg személyes gondolatait és érzéseit a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

A Lindemann-botránnyal foglalkozó legutóbbi cikkünk óta a berlini ügyészség nyomozást indított a Rammstein frontembere ellen szexuális bűncselekmény gyanúja és kábítószerrel kapcsolatos vádak miatt, minek következményeként a Universal Music leállította a zenekar marketingjét és promócióját. Az énekest ért vádakkal kapcsolatban június 3-án adott ki közleményt a Rammstein, melyben mindenkit arra kértek, hogy ne ítéljenek és ítélkezzenek elhamarkodottan. Christoph Schneider ezúttal a saját Instagramján osztotta meg a következőket:

rwNC8TZZpZ5WqfVpX7Z59g-1200-80.jpg (1200×675)

Kedves mindenki,

szeretném veletek megosztani a személyes érzéseimet és gondolataimat.

Az elmúlt hetek vádjai mélyen megráztak minket mint zenekart és engem személyesen is. Bizonyára titeket, rajongókat úgyszintén. Sokkoltak azok a dolgok, amiket a közösségi médiában és a sajtóban osztottak meg az énekesünkről. Érzelmi hullámvasút ez számunkra zenekari tagok és a stáb számára is.

Nem, nem hiszem, hogy bármi büntetőjogilag releváns dolog (mint például randidrogok használata) történt volna. Nem, nem hiszem, hogy bármi illegális történt volna, soha nem láttam ilyesmit, és nem is hallottam ilyesmiről a százfős crew egyik tagjától sem. Till bulijairól csak annyit hallottam, hogy felnőttek együtt buliztak. És mégis úgy tűnik, hogy olyan dolgok történtek, amiket – bár jogilag rendben vannak –, én személy szerint nem tartok rendben lévőnek. Kialakultak bizonyos struktúrák, amelyek túlmentek a többi bandatag határain és értékrendjén. Ezért is fontos számunkra, hogy Till bulijait ne keverjük össze a mi hivatalos afterpartyjainkkal.

Az utóbbi években Till eltávolodott tőlünk, és létrehozta a saját buborékját.

Saját emberekkel, saját bulikkal, saját projektekkel. Ez határozottan elszomorított. Hiszek Tillnek, amikor azt mondja, hogy mindig is azt akarta és akarja, hogy a privát vendégei jól érezzék magukat. Az azonban, hogy pontosan hogyan is képzelték ezt ezek a vendégek, úgy tűnik, bizonyos esetekben eltér az ő elképzeléseitől. A most megszólaló nők kívánságai és elvárásai minden bizonnyal nem teljesültek. Állításuk szerint kényelmetlenül érezték magukat, egy olyan helyzet határán, ahol már nem érezték úgy, hogy náluk a kontroll. Sajnálom őket, és együtt érzek velük.

Mégis, fontos, hogy objektív tényként hangsúlyozzam: a backstage területéről minden vendég szabadon távozhat (lehet, hogy pár pillanatig várniuk kell, amíg a biztonságiak a kijárathoz kísérik őket). Minden üveg le van zárva, és a vendégek szeme láttára frissen bontják fel, vagy saját maguk nyitják ki őket. Víz és rágcsálnivalók ugyanúgy rendelkezésre állnak, ahogy a biztonsági személyzet és az orvosi ellátás is bármikor elérhető.

Azt szeretnénk, hogy minden vendégünk jól és biztonságban érezze magát nálunk! Ezek a mi elveink. Épp ezért sajnálom, hogy néhányan mégsem így éreztek.

A mi rajongóink a legnagyszerűbbek a világon, és mind megérdemlik, hogy tisztelettel bánjanak velük! Sajnálom mindazokat, akikkel nem jól bántak, vagy akik nem érezték magukat biztonságban velünk a backstage-ben. Shelbyt is, nagyszerű koncertet és egy csodálatos estét érdemelt volna.

Azonban nem szeretném, ha ez az egész nyilvános vita a bandáról a szélsőségeket táplálná: a zabolázatlan közösségi média szörnyet, azokat a paternalista tendenciákat, amelyek megvonják a húszas éveik közepén járó nőktől a képességet, hogy saját szexualitásukról önállóan dönthessenek, és főleg az áldozathibáztatást, hogy az emberek továbbra is merjenek beszélni róla, ha történik velük valami.

Higgadt, megfontolt gondolkodást és feldolgozást szeretnék a zenekarunkban is. Mindannyiunktól, mind a hatunktól. Együtt.

A ti Christoph Schneideretek.

883231_rammstein.jpg (800×450)

A Lindemann körül kialakult botrány ellenére a Rammstein nem szakította meg turnéját, Budapesten július 11-én és 12-én lépnek fel a Puskás Arénában. Pussy című daluk az utóbbi koncerteken azonban lekerült a setlistről, így a hűségesen kitartó rajongók nem számíthatnak a show állandó elemeként péniszágyúból kilövellő habfürdőre sem.

 

Kínai hallgatóit búcsúztatta a BTK

A jövő itt van

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek