Backstage
2023-06-15

Új Slipknot EP érkezett

Megjelent a májusban kiszivárgott Adderall EP – a címadó dal különböző verzióival.

Adderall címmel adott ki új, hatszámos EP-t a Slipknot. A lemez a The End, So Far-ról már jól ismert címadó dal három alternatív verziója (No Intro, Rough Demo, Instrumental), mellett a Death March, a Red Or Redder és a Hard To Be Here című szerzeményekből áll. A Death March szintén az Adderall, lassítva, visszafelé lejátszva, a Red Or Redder és a Hard To Be Here pedig az Adderall – Rough Demo egy része (és emlékeztető Corey Taylor korábbi, Kerrang!-nak nyilatkozott „olyan hangokat rejtünk bele, amitől az embereknek kényelmetlen lesz hallgatni” szavaira), illetve instrumentális verziója. Akinek mindez felcsigázta az érdeklődését, alább, a képre kattintva bele is tud hallgatni:

attachment-slipknot_adderall_ep.jpg (1080×1080)

Az Adderral EP némi meglepetésre a Roadrunner Records gondozásában jelent meg, annak ellenére, hogy a Slipknot kiadóval kötött szerződése 2023 áprilisában lejárt.

A dalok közül kettőhöz videó is készült, a Yenhez hasonlóan ezeket is Shawn Crahan rendezte. A Death March klipjében a tagokat képviselő bábuk arcát egyetlen kivétellel szétrobbantják – a gesztus sokak szerint a legújabb tagcserének szól, a Memories (Adderall – Rough Demo) pszichedelikus képi világú videóhoz pedig a következő megjegyzést fűzte Clown: „Dekonstruálva törünk utat a fejlődésnek. Ezen a ponton semmi nincs biztonságban.”

A Slipknot perkása pár, családi okok miatt kihagyott fellépés után visszatért egyébként a bandához, így június 11-én már újra teljes létszámban álltak a Download Fesztivál színpadára. Craig Jones távozását mindkét fél részéről kitartó hallgatás övezi, vagyis feltételezhetjük, hogy a csapaton belüli korábbi két, jóval balhésabb szakítással ellentétben a mostani szűkszavú, rövid időn belül törölt közlemény nem kívánt több lenni egy Craig-féle szinte észrevétlen, hátsó ajtós kilépésnél. Az új tag kiléte továbbra is ismeretlen.

slipknot-ipad-hd-wallpaper-131011.jpg (4059×3044)

A Slipknot–All Hope Is Gone-éra ikonikus felállásából mára így mindössze öten maradtak a zenekarban: legutóbb 2019-ben vette át Chris Fehn helyét Michael Pfaff (aka Tortilla Man), akinek kilétét hivatalosan csak tavaly márciusban fedték fel, ezt megelőzően pedig 2014-ben, Paul Gray (†2010) és Joey Jordison (†2021) helyére érkezett Alessandro Venturella basszusgitáros és Jay Weinberg dobos. Utóbbi a napokban mutatta be az európai turnéra készült új maszkját

"Apa erős, apa egy hős!"

Újra Budapestre jön a Nazareth

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek