Backstage
2023-05-08

Ed Sheeran képletének záró műveletét ünnepli az egész világ!

Korunk pop-kvintesszenciája, Ed Sheeran megjelent a '-' (Subtract), korszakalkotó, utolsó matematikai jelű albumával! A kivonás jelet viselő, a lehető legszemélyesebbre sikerült zenei lenyomat az előadó elmúlt másfél évének küzdelmeit dolgozza fel 14 fantasztikus zeneszámon keresztül megidézve az egyszálgitáros dalszerző gyökereit, amelyből annak idején a „The A Team” is kivirágzott.

A brit fenomén mindössze 20 éves volt, amikor 2011-ben feltűnt első, „The A Team” című óriási slágerével. Néhány hónappal későbbi érkezett debütáló szólóalbuma, a ’+’ (Plus), majd időrendben a ’x’ (Multiply), a ’÷’ (Divide), és az’=’ (Equals) – valamennyien mély nyomot hagyva nemcsak a közönség szívében, de a 21. század poptörténelmében.

A most debütáló korong keretezi az egész projektet és Ed utazását, ugyanis egy sor személyes tragédia és mélypont arra sarkallta, hogy ismét a legbensőbb gondolatait és zenei hangzásvilágát hozza el, akárcsak a kezdetekkor.  

 

Előfutárként március végén jelent meg a hatalmas sikerű „Eyes Closed”, majd bepillanthattunk a gyász és kétségbeesés fázisaiba a „Boat” című lírai felvételen keresztül. A fókuszdal a lemezmegjelenéssel pedig a „Curtains” lett, amely egyszerre idézi a jellegzetes napsárga fényt kapott borító hangulatát melengető akkordjaival és reménykeltő témájával. 

Ed egy saját történetet is megosztott a „Curtains”-ről:

„Arról szól, amikor elbújnál a világ elől, senkivel nem akarsz beszélni, sem találkozni. De a szeretteid, családod elhúzzák a függönyt és beengedik a napfényt, amitől egyből jobb színben látod a világot.”

Nem mellesleg május 3-tól pedig elérhető a szupersztár négyrészes dokumentumsorozata, mely a Disney+-on látható „Ed Sheeran: The Sum Of It All” címmel. Az eddigi életéről, munkásságáról, gigaslágereiről és tavaly átélt megrázó események feldolgozásáról szóló minisorozat a brit előadó exkluzív, soha nem látott privát archívumát, meghitt előadásait és a családjával, barátaival készített interjúkat felhasználva mutatja be Ed Sheeran személyes oldalát, eddig féltve őrzött magánéletét, és azt, hogy tapasztalatai hogyan formálták őt művészként.

Földes László, Hobo: „Katasztrófa, ide jutottam” – Exkluzív interjú

Jubileumi headliner turnéval jön a Lord Of The Lost!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek