Backstage
2023-01-22

Cik-Cakk Company: CD-n a 25 évvel ezelőtti kazetta anyaga

Negyedszázaddal eredeti, audiókazetta megjelenése után CD-n is kiadták a bluesrock egyik hazai supergroupja, a Cik-Cakk Company ...erre gondoltunk! című lemezét.

 Az együttes 1996-ban zenében és külsőségekben is az akkor igen népszerű amerikai csapat, a ZZ Top egyfajta hazai megfelelőjeként alakult meg. A csapatban Varga János (ex-East) gitározott és énekelt, Gidófalvy Attila (Karthago) basszusgitáron játszott és énekelt, Donászy Tibor (Beatrice, Edda) pedig dobolt.
     A Cik-Cakk Company bluesrockos dalai szabad száguldásról, a hétköznapok jó és rossz helyzeteiről, a történelem viharos időszakairól szólnak, humoros, ironikus megfogalmazásban, számos hangszeres szólóval megspékelve. Legismertebb számaik közé tartozott a Nem kell más, a Sűrű vagy, a Farkasok és Piroskák. A mostani CD-megjelenésre bónuszként felkerült az Ez itt Budapest című szám is, amely 1998-ban egy válogatásanyagon jelent meg.
   

 A trió tavaly a Gidófalvy Attila 70. születésnapja alkalmából szervezett koncerten 24 év után lépett újra színpadra a Barba Negrában.

    A zenekar csak néhány évig létezett, és - szintén szerzői kiadásban - még egy anyagot, egy CD-t jelentetett meg 2000-ben Utazz velünk címmel, de azt már Orosz Győző & Cik-Cakk Company néven. Varga János ezután Zig-Zag Company néven is koncertezett Radovics "Kyru" László (ének, basszusgitár) és Tisza Miklós (dob) társaságában a 2000-es évek első felében.

    A gitáros az elmúlt években saját formációjával, a Varga János Projecttel, valamint néhány nagy koncert erejéig az East zenekarral lépett fel. Gidófalvy Attila, aki korábban megfordult a Beatricében, a KGB-ben, a Fáraóban és a Lordban is, immár több mint négy évtizede a Karthago billentyűse és vokálosa. Donászy Tibor jelenleg a Mobilmánia dobosa, de pályafutása során a Beatrice és az Edda mellett megfordult a Zártosztályban, a P. Mobilban és a Tunyogi Rock Bandben is.

Kevesebb csapadék várható a jövő héten és lehűlés kezdődik

MTI

Szerző
Hasonló cikkek