Ajánló
2022-05-01

Fellépett a Beatles együttessel is

Bódy Magdi olyan olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Tina Turner, Michael Bolton vagy Cyndi Lauper. 

Akár kvíz kérdés is lehetne, hogy van-e olyan magyar előadó, aki fellépett a világhírű  The Ed Sullivan Show-ban, ráadásul a Beatles zenekarral egy adásban. A helyes válasz Bódy Magdi, aki tizenévesen a Magyar Rádió és Televízió gyermekkórusának tagjaként testközelből láthatta a világhírű zenekart. 

.Tiniként bejárta a világot, Japántól az Amerikai Egyesült Államokon át egészen Oroszországig mindenhol fellépett. Hazánkban a Korong együttes tagjaként ért el először átütő sikert: a formáció tagjaival, Miklós Tiborral, Csuha Lajossal, Miklóska Lajossal, Dancsák Gyulával és Hőnig Rezsővel 1972-ben tartották meg a

Jézus Krisztus szupersztár magyarországi ősbemutatóját, amelyben Bódy Margit énekelhette el Mária Magdolna világhírű dalát. A musical néhány előadást élt meg, aztán betiltották. 

A Generál és Mikrolied formációban volt, hogy évi 500 koncerten léptek színpadra. A Révész Sándor féle Generált aztán Erdőss Péter lehetetlenítette el, hogy szabaddá tegye a pályát a Neoton előtt!

Ezután őnálló zenekart alapított, majd jött  a KFT akikkel közös albumot terveztek, de a hanglemezgyár csak a KFT-nek adta ki a hanganyagát. A lemezanyagból Magdi tv show műsort vett fel Szobanövény címmel.

Bódy Magdi  1981–99 közöttKanadai és Amerikai  dzsesszklubokban, rádiókban, tévékben énekelt. 1982–87 az Ottawai  konzervatórium tanára, majd New Yorkban folytatta karrierjét, énekiskolát alapított, tanított, és a Special EFX együttessel CD anyagot vett fel a Sony kiadásában.

Olyan olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Tina Turner, Michael Bolton vagy Cyndi Lauper. 

Az énekesnővel május 3-án kedden 18.05 órától hallhatnak exkluzív interjút a Váradiban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek