MegMinden
2024-03-28

Godzilla x Kong

(port.hu)

Nagy, hangos és tiszta műanyag.

A King Kong és Godzilla nevével fémjelzett franchise legújabb, Az Új Birodalom alcímen futó darabja zajos és látványos, de a látvány mögött alig van tartalom és izgalom - Kong azért jól néz ki!

Én speciel elsőre kifejezetten örültem a Legendary Pictures és a Warner Bros által összegrundolt MonsterVerse-nek, mert két legendás szörnynek adtak „új esélyt”, és a nyitódarabok nagyon erősre sikerültek. Gareth Edwards megmutatta, hogy igenis lehet mit kezdeni az óriásgyíkkal, mert a mély emberi drámára építő Godzilla (2014) zseniális katasztrófafilm lett, míg a Jordan Vogt-Roberts rendezte 2017-es Kong: Koponya-sziget (2017) a valaha készült egyik legjobb óriásszörny film, egy hihetetlenül impozáns King Konggal, miközben a sztorit valójában az ő területére merészkedő emberek, kutatók és katonák vitték el. Aztán valamelyik stúdióvezető a homlokára csapott, hogy ezeknek a filmeknek nem az emberekről, hanem a gigászi lények csatájáról kéne szólnia. Rohadt nagyot tévedett.

Godzilla II – A szörnyek királya (2019) ezen elv alapján készült, a 2021-es Godzilla Kong ellenben már összeeresztették a két címszereplőt, hogy minél nagyobb bunyó legyen köztük, majd a közös ellenségekkel - koppintva a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (2016) alaphelyzetét. Lehet, hogy az egész tényleg látványos volt, de hiába láttam, a történetből az égvilágon semmire nem emlékszem, csak a siketnéma bennszülött kislányra (Kaylee Hottle), aki egy hullámhosszon volt Konggal. Ő visszatér a Godzilla x Kong: Az Új Birodalomban is, és ő az, aki elsőként érzékeli, hogy baj van az földalatti Üreges földben, ahol a magányos King Kong új otthonra lelt – és ahol gőzöm sincs, mi szolgáltatja a világítást, de nyilván nem a Nap. A közelgő bajra Godzilla is felfigyel a világ túloldalán, és atomerőműveket lerombolva, más – talán ártatlan – titánokat lemészárolva igyekszik feltölteni magát energiával a készülő küzdelemre. Amit jókora fáziskéséssel a szörnyekre specializálódott Monarch is észlel, és egy kis csapatot küldenek a felderítésére. Elég idegesítő csapatot.

Az eredeti írást itt találja.

Szoboszlai show

Derencsényi István (Deri) a Sportszervizben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek