Sport
2024-04-27

Győzelem a halványlilák ellen

Kell a siker. Ez volt a jelszó, a szombat esti DVSC - Újpest mérkőzés előtti napokban a városban. Amúgyis van egyfajta izgalom, amikor ez a két együttes csap össze a pályán. A negyedik kerületi egylet még nem érezhette magát teljes biztonságban, de az is igaz senki nem beszél náluk a kiesésről. A DVSC, a múlt heti, diósgyőri derbi után emelt fővel hagyhatta el Miskolcot - mint az EDDA slágerében - és csak az UTE-re koncentrált.

Bárány a keretbe sem került térd fájdalmai miatt, a középpályán pedig végre együtt kezdett Ojediran, és Szuhodovszki.
 
Berke sípjelére indult a játék úgy, hogy a hazaiak azonnal átvették az irányítást. Egyetlen pillanatig nem volt kérdéses, mit akarnak, mit szeretnének: győzni, otthon tartani a három pontot, és ezzel életben tartani a reményt a negyedik helyhez. Főleg azok után, hogy a Felcsút pénteken este kikapott a Zalaegerszegtől.
 
Szebbnél szebb támadások özönét vezették Dzsudzsákék, de az utolsó lövések nem sikerültek, vagy a remeklő vendég kapus, Banai hárított magabiztosan. A félidő közepén akadt egy VAR vizsgálat is. Történt pedig, hogy Szécsi magasra emelte a lábát, a mélyre hajló vendég játékossal szemben. A védő jobb fülét súrolta a hajdúsági támadó stoplija, kisebb vérzést okozva. A kocsiban percekig vizsgálódtak, a kommentátor nem győzte hangsúlyozni a piros lapot, de szerencsére nem rajta múlt. Együttesen hibázott mind a két labdarúgó, a bekk szinte belehajtotta a fejét Szécsi jobb lábába, a szándékosság kizárt, ezért járt "csak" sárga kártya. Tovább nyomott a DVSC, de eredménytelenül.
 
Szünet után alig telt el 18 másodperc, amikor az addig is tarthatatlan Vajdába belecsúszott Tamás Krisztián hátulról. Métereket repült az újpesti, így találta el a csatár jobb vádliját, közvetlenül az Achillese felett. Berke spori előbbi sárgát osztott, majd a VAR itt javasolta pirosat, amit a játékvezető is elfogadott. Ember előnybe került a Loki. És innentől nem volt megállás. Vajda ellenállhatatlan volt, Ojediran mesterien szűrt, Dzsudzsák új erőre kapott, mindenki tette a dolgát, de több ziccer így is kimaradt. Már-már a 6590 néző is elkönyvelte a hazai pontok elvesztését, amikor a 89. percben, egy beadás után, a csereként beállt Batai fejelt kapura, de Banai még kitornázta a labdát, ami épp Ojediran elé pörgött, és a nigériai két méterről berámolta. A megérdemelt három pont a Nagyerdőben maradt.
 
Ugyanennyi meccs van még hátra. Idegenben a Fradi, majd jön a Fehérvár, hogy következzen ismét egy utazás a kisvasút hazájába, a Puskás Akadémiához. A negyedik helyhez minimum hét pont kell.És akkor szárnyalhatunk a boldogságban, ahogy a nóta is mondja: "röpülj, röpülj, hétpettyes katica bogárka."
 
OTP Bank Liga 30. forduló: 
DVSC - Újpest 1-0 (0-0)
 
Weisz György

Győzelem Budapesten

Átadták a Fonogram-díjakat: íme a 2024-es nyertesek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek