Sport
2024-04-05

Megóvná kapuját a góltól

Ratku Roland és csapata szeretne három ponttal hazatérni Tiszafüredről.

A tabella utolsó előtti helyét elfoglaló Facultas-Tiszafüredi VSE otthonában próbál újabb pontokat szerezni a DEAC, a két gárda vasárnap 16 órakor csap össze az NB III Északkeleti csoport 23. fordulójában. Az egyetemisták viszont a bennmaradástól merészebb célt tűzhettek ki, hiszen az ötödik helyen állnak, ám mindössze három egységgel lemaradva a harmadik DVSC II mögött. Sőt, az első helyezett Putnok is csak nyolc ponttal vezet a fekete-fehérek előtt.

Mindkét alakulat sikerélménnyel zárta az elmúlt hétvégét, a fürediek némi meglepetésre 1–0-ra nyertek az ezüstérmes pozíciót elfoglaló Kisvárda második gárdájának otthonában, a Debreceni EAC pedig 5–0-ra kiütötte a Sényőt.

– Jó csapat ellen találkozunk vasárnap, amely rendelkezik nem egy kreatív labdarúgóval, ennek megfelelően játssza is a futballt – nyilatkozta kapusunk, Ratku Roland. – Kissé mumusnak érzem a tiszafüredieket, legutóbb is elvitték a három pontot Debrecenből, éppen ideje, hogy ezúttal mi kerekedjünk felül. Nagyon szeretnénk megszerezni a három pontot – fogalmazott a hálóőr, aki kérdésünkre elmondta, számára kedvezőbb, ha a mérkőzés során foglalkoztatják az ellenfél támadói.

– Nyilván nem szeretem, ha be vagyunk szorítva, de erre ritkán van alkalom, mert többnyire mi szoktunk dominálni. Azért nem jön rosszul, ha némi munkám akad, hiszen ez segít a koncentrációban. Ilyenkor is igyekszem jól tenni a dolgomat, és készen állni arra, hogy megóvjam a kapunkat a góltól – jelentette ki Ratku Roland.

NB III Északkeleti csoport 23. forduló

Facultas-Tiszafüred VSE–DEAC

vasárnap 16:00, Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep

Felföldi János (1968-2024)

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek