Sport
2024-02-24

NEKApkodjuk el!

Mármint sem a méltatást, sem az esetleges bírálatokat a pénteki, DVSC SCHAEFFLER - NEKA női kézilabda meccs után. A fiatal, szinte teljesen akadémistákból álló balatonboglári alakulat nagyon megnehezítette a Loki dolgát. De felfoghatjuk úgy is, kicsit lazítottak a hazai játékosok az elmúlt másfél hónapi hajszát követően. És ezért nem róhatjuk meg őket.

 Ugyanakkor pedig kijár az elismerés a dunántúli tiniknek, akik a félidőben még vezettek, a jelenlegi állás szerinti, Európa legjobb 12 együttese közé jutott debreceniek ellen.

 

Latolgatták a drukkerek a mérkőzés előtt a büfében, vajon nagyon kitömik-e Kácsorék a vendégeket. Több lesz a soknál, mondták az optimistábbak. Majdnem bejött a jóslat. Több lett, de sokkal együtt. Mert amit látott a publikum, inkább bosszantó volt. Különösen annak tükrében, hogy szorosra sikeredett az állás az elején, nemigen tudott elhúzni a hajdúsági alakulat.
 
Aztán úgy a tizedik perc után hirtelen 13-9 lett az állás, és innentől nyugalom lett úrrá a társaságon. Meg pontatlanság, kihagyott helyzetek, rossz védekezés. Mindez azt eredményezte, hogy a bogláriak produkáltak egy 7-0-ás rohamot, és máris 16-13 lett oda. Aztán a roham átterjedt Szilágyi Zoltánra is, aki fogta a fejét és még csodálkozni is elfelejtett. A félidő végére sikerült némileg kozmetikázni, de így is eggyel ment a NEKA.
 
Szünet után semmi sem változott. A vendégek egyáltalán nem fáradtak, felvették a Debrecen ritmusát, ha kellett lerohantak. Öt perccel a vége előtt érett a nagy meglepetés. És ha bejön, címlapos lett volna. Szerencsére nem így lett. A kapuban Gabriel gyorsan hárított két hetest, Vámos Petra, és Planéta hátára vette a csapatot, s ha nehezen is, de behúzták a kötelezőt.
 
 A dolog pikantériája, hogy igazán nem volt rossz a mieink hozzáállása, de szinte semmi nem jött össze. Ez aztán teljesen elbizonytalanította a DVSC-t, az ellenfél pedig olyan minden mindegy alapon kézilabdázott. A két pont kihatcolásában hatalmas része volt a tíz találatig jutó Vámos Petrának, a hét gólt dobó Planéta Szimonettának, de Vámos Mira is beköszönt ötször.
Az edzők közül ezúttal Szilágyi mesternek lett több ősz hajszála. 
Most a meccs dömping után jön néhány nap könnyebbség, hogy aztán március kilencedikén, délután háromtól Tatabányán, a Magyar Kupa elődöntőjében újra két vállra fektessék a Győrt. Mert egyszer, nem is oly régen már sikerült.
 
Női kézilabda bajnokság, 16. forduló:
DVSC SCHAEFFLER - NEKA 32-29 (15-16)
 
Weisz György

César-díj - Tarolt az Egy zuhanás anatómiája

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek